Кагаловський заявляє, що у Великобританії порушили кримінальну справу проти нового власника ТВі

Кагаловський заявляє, що у Великобританії порушили кримінальну справу проти нового власника ТВі

22 Травня 2013
6367

Кагаловський заявляє, що у Великобританії порушили кримінальну справу проти нового власника ТВі

6367
Кагаловський заявляє, що у Великобританії порушили кримінальну справу проти нового власника ТВі
Кагаловський заявляє, що у Великобританії порушили кримінальну справу проти нового власника ТВі

Правоохоронні органи Великобританії порушили кримінальну справу через підробку документів та шахрайство  проти Олександра Альтмана, який називає себе новим власником каналу ТВі, його компанії Balmore Invest Limited та її директора  Рейчел Емі Еріксон. Про це сьогодні, 22 травня, на прес-конференції заявив бізнесмен і колишній інвестор ТВі Костянтин Кагаловський.

 

За словами Костянтина Кагаловського, йому під час розслідування стосовно передачі власності на каналу ТВі компанії пана Альтмана стало відомо, що напередодні рейдерського захоплення телеканалу19 квітня у міністерстві закордонних справ Великобританії було зареєстровано  два підроблені документи. Це - довіреність за підписом директора  Wilcox Ventures LTD Ортодоксії Нікії на Олександра Альтмана та протокол компанії Wilcox Ventures LTD, яка дозволяла йому продати 84% ТОВ «Медіа інфо» (компанія-власник ТВі).

 

Пан Кагаловський заявляє, що захоплення каналу ТВі готувалось давно як спецоперація, у якій були задіяні Олександр Альтман, колишній гендиректор телеканалу і нардеп Микола Княжицький та директор компанії «Медіа інфо» Олег Радченко. Колишній власник переконаний, що йому вдасться повернути канал, оскільки згадана схема, за його переконаннями, ґрунтується на  підроблених документах та шахрайстві.

 

 «У цивілізованих країнах, таких як Англія, якщо злочин скоєний (а шахрайство - це досить серйозний злочин), то він розслідується. І якщо керував цим процесом навіть хтось з іншої країни,  він усе одно є  учасником злочину», - зазначив пан Кагаловський.

 

Також Костянтин Кагаловський нагадав про те, що наразі заморожені  активи компанії  Balmore Invest Limited і ще п'яти англійських компаній,  на які пан Альтман оформив власність ТВі.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 14 травня прес-служба колишнього гендиректора ТВі Наталі Катеринчук повідомила, що Високий суд Англії заборонив компанії Balmore Invest Limited проводити будь-які угоди, які можуть призвести до втрати прямого та постійного контролю над акціями компанії «Медіа інфо» (власник 100% ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» - телеканалу ТВі). Пан Альтман заявив, що ця інформація не відповідає дійсності і що ніякого рішення за позовом суд не ухвалював.

 

Деталі щодо судового розгляду пан Кагаловський не коментує, оскільки відповідно до норм британського законодавства він не має впливати на суд.

 

 Пан Кагаловський стверджує, що Рейчел Емі Еріксон, яка відповідно до документів є директором Balmore Invest Limited надіслала листа, у якому  заявляє, що у неї вкрали паспорт і жодного стосунку до згаданої  компанії вона не має.

 

Нагадаємо, за даними журналіста-розслідувальника і громадського активіста Дмитра Гнапа, директором і власником 100% акцій Balmore Invest Limited є громадянка Нової Зеландії Рейчел Емі Еріксон (Rachel Emy Erickson), пов'язана родинними зв'язками з новозеландським громадянином Яном Тейлором (Ian Тaylor), який займався створенням офшорних компаній для міжнародного відмивання коштів.

 

23 квітня було оголошено, що новим що новим інвестором ТВі став американський бізнесмен Олександр Альтман, а новим генеральним директором став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук.

 

Одночасно Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу. Вінзаперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Пан Альтман сказав, що збільшив частку своєї компанії Balmore Invest Limited у ТОВ «Медіа інфо» (компанія-власник ТВі) з 1% до 95% на підставі довіреності компанії Wilcox Ventures LTD (володіла 99% ТОВ «Медіа інфо»), підписаної її директором Ортодоксією Василеску (Нікією).

 

Директор компанії Wilcox Ventures LTD Ортодоксія Нікія заявила українським журналістам, що не видавала жодної довіреності Олександру Альтману на управління компанією і що єдиним власником ТВі є компанія Wilcox Ventures LTD, єдиним бенефіціаром якої є Костянтин Кагаловський.

 

«Детектор медіа»

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6367
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду