В офшорній компанії заявляють, що не видавали Альтману довіреності на управління ТВі

25 Квітня 2013
6006
25 Квітня 2013
18:12

В офшорній компанії заявляють, що не видавали Альтману довіреності на управління ТВі

6006
В офшорній компанії заявляють, що не видавали Альтману довіреності на управління ТВі

Ортодоксія Нікія, директор Wilcox Ventures LTD, яка опосередковано володіє ТВі,  заявила, що  її компанія не давала  довіреності бізнесмену Олександру Альтману на управління каналом. Про це вона повідомила телефоном «Детектор медіа» (моб. пані Нікії, яка зараз знаходиться за кордоном, на прес-конференції 25 квітня надав її адвокат  Андреас Софоклес).

 

Тобто, за словами пані Нікії, Олександр Альтман не отримував довіреності на управління ТОВ «Медіа інфо», яке є власником 100% ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» (телеканал ТВі).  

 

«Жодних довіреностей на ім'я пана Альтмана я не підписувала», - відповіла вона на питання «Детектор медіа».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», на прес-кронференції 25 квітня бізнесмен Олександр Альтман, який називає себе новим власником ТВі, сказав, що збільшив свою частку  у ТОВ «Медіа інфо» (компанія-власник ТВі) на підставі довіреності компанії Wilcox Ventures LTD (володіє 99% ТОВ «Медіа інфо»), підписаної її директором Ортодоксією Василеску.

 

Документ він отримав, за його словами, поштою. Після отримання довіреності, він  підписав документи про передачу корпоративних прав від Wilcox Ventures LTD до компанії Balmore Invest Limited, кінцевим бенефіціаром якої він є. Таким чином, він сам підписав документи на передачу власності собі самому.

 

За словами адвоката Андреса Софоклес, півроку тому Ортодоксія Василеску змінила прізвище на Нікія, але чомусь пан Альтман називав її старим прізвищем.

 

«Якщо пан Альтман вважає, що законно отримав довіреність,  він має погодитись на експертизу, щоб довести згаданий документ є фальшивим чи справжнім. Може саме тому він нікому її не показує, і в ніяких органах не виявлений цей документ», - сказав пан Софоклес.

 

Також адвокат зазначив, що планує вирішувати це питання у судах як в Україні, так і в інших країнах.

 

При цьому бізнесмен Костянтин Кагаловський наголосив, що компанія Wilcox належить йому, і припускає, що довіреність підроблена.

 

Нагадаємо, за даними журналіста-розслідувальника і громадського активіста Дмитра Гнапа, директором і власником 100% акцій Balmore Invest Limited є громадянка Нової Зеландії Рейчел Емі Еріксон (Rachel Emy Erickson), пов'язана родинними зв'язками з новозеландським громадянином Яном Тейлором (Ian Тaylor).

 

«Цього персонажа знає багато журналістів-розслідувачів. Кілька років тому він створив величне кубло з офшорних компаній в Новій Зеландії для міжнародного відмивання коштів», - вказує журналіст. Дмитро Гнап упевнений, що послугами «пральної машини» Яна Тейлора користувалися й українські високопосадовці.

 

Як відомо, 23 квітня на сайті каналу ТВі з'явилося повідомлення про те, що генеральним директором каналу призначено Артема Шевченка, а новим інвестором став американський бізнесмен українського походження Олександр Альтман. Багаторічний інвестор ТВі Костянтин Кагаловський і гендиректор Наталія Катеринчук заявили про рейдерське захоплення каналу, при цьому пан Кагаловський пообіцяв протягом доби повернути собі актив.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду