Львівські депутати вимагають від НЕК та Форуму видавців засудити антологію гей-лесбі поезії

17 Вересня 2009
14046
17 Вересня 2009
17:01

Львівські депутати вимагають від НЕК та Форуму видавців засудити антологію гей-лесбі поезії

14046
Львівські депутати вимагають від НЕК та Форуму видавців засудити антологію гей-лесбі поезії

17 вересня під час сесії Львівської міської ради депутат Михайло Задорожний від партії Християнсько-Демократичний Союз, яка входить до фракції  «Наша Україна», зачитав заяву президії ЛОО ХДС, якою партія засуджує книгу «120 сторінок содому. Поезія геїв та лесбійок», повідомляє ZAXID.NET.

 

ХДС звертається до Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі та президента Форуму видавців у Львові Олександри Коваль з вимогою засудити цю книгу. На думку депутатів, антологія поезії та прози на лесбі/гей-тематику є свідченням руйнації здорових моральних устоїв суспільства та відкрита розпуста.

 

«Започаткована трьома молодими поетами, така література відкритим чином возвеличує огидний содомський гріх, який був засуджений на покарання ще у Старому завіті. Нині ж 30 авторів антології з 15 країн світу демонстративно розставляють і популяризують сороміцьку нетрадиційну орієнтацію, знахабніло залучаючи до цього підлітків, калічачи їх душі, сіючи свою заразу перед молоддю, і все це відбувається у місті Львові - центрі української культури і духовності», – йдеться у заяві.

 

Депутати зазначають, що їх дивує позиція організаторів Форуму видавців, як вони дозволили провести і розрекламувати «таке збіговисько».

 

Нагадаємо, під час Форуму видавців у Львові було презентовано антологію поезії та прози лесбі/гей-тематики «120 сторінок Содому», що вийшла у видавництві «Критика» (головний редактор – Джордж Грабович). Для друку в антології надали свої тексти 30 авторів із 15 країн світу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14046
Читайте також
10.09.2009 12:55
Галина Терещук, «Радіо Свобода»
1 450
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
I_B
5334 дн. тому
предлагаю "Ветхий завет" запретить, а после подать в суд на депутатов пропагндирующих нетерпимостьи экстремизм
гість
5334 дн. тому
дивовижно... у місті проблеми з дорогами, з ЄВРО-2012, з безпритульними.... а їх переймає те, у чому 95% тих депутатів навіть базових понять не розрізняють!) вони хоч відкривали ту антологію? там поезія часто набагато стриманіша і скромніша, аніж "гетеросексуальна" сучасна українська лірика...
гісць
5334 дн. тому
Пропоную засудити львівських, одеських та ін. депутатів, як явище!!
vi
5335 дн. тому
да лучше бы ДЕЛОМ занимались!!!!!! вот этим: http://korrespondent.net/video/ukraine/970228, например!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду