7-9 травня у Львові - Фестиваль дитячого читання «Форум видавців – дітям»

5 Травня 2009
14784
5 Травня 2009
14:46

7-9 травня у Львові - Фестиваль дитячого читання «Форум видавців – дітям»

14784
7-9 травня у Львові - Фестиваль дитячого читання «Форум видавців – дітям»

Це єдина в Україні і одна з небагатьох у Центральній та Східній Європі подій, цілковито присвячених дитячій літературі та читанню. Проводиться втретє.

 

Організаторами фестивалю є Львівська міська рада і громадська організація «Форум видавців». Фестиваль проводиться за сприяння Львівської обласної ради і Львівської ОДА. Постійний партнер Фестивалю - компанія «Кока-Кола Україна».

 

 Основні заходи, що відбудуться в рамках фестивалю:

 

1. Тиждень читання в школах та бібліотеках м. Львова. Розпочався 22 квітня і триватиме до 8 травня.

 

2. 3-я Спеціалізована дитяча книжкова виставка-ярмарок. Проводиться 7-9 травня. Місце проведення - Палац Мистецтв (вул. Коперніка, 17).

 

3. 2-а Виставка-семінар освітніх технологій, навчальної та методичної літератури і закладів освіти «Освіта 2009». Проводиться 7-9 травня. Місце проведення - Палац Мистецтв (вул. Коперніка, 17). Проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки України.

 

4. ІV Міжнародний колоквіум «Європейський вимір української освіти». Проводиться 8 травня за участі керівників Міністерства освіти і науки України, науковців, представників освітніх кіл Франції, Німеччини, Польщі. Проводиться спільно з Міністерством освіти і науки України, Головним управлінням освіти і науки Львівської ОДА, Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

 

5. Заключний етап Всеукраїнського конкурсу читання «Книгоманія»

 

6. Церемонія нагородження переможців конкурсу «Найкращий читач України-2009». Проводиться 7 травня у клубі «Пікассо».

 

7. Фестиваль-парад літературних героїв. Проводиться спільно з Управлінням освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та Центром творчості для дітей та юнацтва Галичини.

 

8. Конкурс «Найкраща дитяча книжка Фестивалю».

 

9. Конкурс малюнка «Я люблю читати!». Проводиться спільно з газетою «Високий Замок» та Управлінням освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Виставка творів переможців конкурсу відбудеться 7-9 травня під час спеціалізованої книжкової виставки-ярмарку, після того - в УДЮМКах, найкращі малюнки будуть опубліковані в газеті «Високий Замок».

 

10. Конкурс фотографій «Читаюча родина» проводиться спільно Управлінням освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

 

11. Майстер-класи. Понад 20 різних видів майстер-класів відбудуться 7-9 травня в Палаці Мистецтв (вул. Коперніка, 17), які будуть проводитися безкоштовно. Проводяться спільно з Центром творчості дітей та юнацтва Галичини, Львівською обласною Малою академією наук, Львівським обласним дитячим еколого-натуралістичним центром, Дитячою школою народних мистецтв, Міським палацом дітей та молоді м. Рівне, залучаються інші організації, а також письменники, скульптори, художники, актори та ін.

 

12. Акція «Книжка від зірки». Проводиться 7-9 травня під час спеціалізованої книжкової виставки-ярмарку. Відомі люди - співаки, актори, спортсмени, телеведучі, політики - читають уривки своїх улюблених дитячих книжок, відповідають на запитання, розповідають про користь від читання.

 

13. Конкурс для ерудитів «Візьми, читай!». Беруть участь всі відвідувачі спеціалізованої книжкової виставки-ярмарку. Ведучі ставлять публіці запитання на знання сучасної та класичної дитячої літератури. Переможець отримує книжку від видавництв-партнерів. Всього розігрується понад 300 книжок.

 

14. Благодійна акція «Подаруй дитині книжку» - збір книжок для сиротинців та дитячих бібліотек Львівської області. Проводиться 7-9 травня під час спеціалізованої книжкової виставки-ярмарку.

 

15. Міжнародна науково-практична конференція «Дитина читає...». Проводиться спільно з Українською академією друкарства, Інститутом педагогіки АПН України, Національною бібліотекою України для дітей, Державною педагогічною бібліотекою ім. Сухомлинського.

 

Детальніша інформація про події фестивалю на сайті.

Координатор фестивалю Неллі Клос, тел.: 8(050) 854-42-29.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14784
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду