Краща книга 16-го Форуму видавців у Львові – «Лексикон львівський»

11 Вересня 2009
17998
11 Вересня 2009
14:37

Краща книга 16-го Форуму видавців у Львові – «Лексикон львівський»

17998
Краща книга 16-го Форуму видавців у Львові – «Лексикон львівський»

Книгою 16-го Форуму видавців у Львові став твір «Лексикон львівський: поважно і на жарт» Наталі Хобзей, Оксани Симович, Тетяни Ястремської та Ганни Дідик-Меуш. Відповідне повідомлення розміщено на сайті заходу. Твір видано цього року у Львові Інститутом українознавства імені І. Крип'якевича НАН України.

 

Окрім Гран-прі, «Лексикон львівський» відзначено як найкращу книжка про Львів.

 

Решта відзнак журі розподілили  «Україна. Ілюстрована енциклопедія». (Харків: Ранок, 2009) у номінації «Найкраща видавнича серія»,  книга Наталки Гусар «Тягар невинности»/Дженіс Кулик Кіфер (Чужі рідні поезії. Київ: Родовід, 2009) у номінації «Найкращий дизайн», хіт Ярослава Гашека «Пригоди бравого вояка Швейка» (Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2009). За найкраще поліграфічне виконання цього року не відзначено нікого.

 

 

Крім того, на Форумі оголосили перелік найкращих книжок форуму 2009 року:

 

1. Тетяна Кара-Васильєва. Історія української вишивки. Київ: Мистецтво, 2008.


2. Олександр Найден. Народна ікона Середньої Надніпрянщини в контексті

селянського культурного простору. Київ: Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, 2009.


3. Роксолана Косів. Українські хоругви. Київ: Оранта, 2009.


4. Українські літературні школи та групи 60-90-х рр. ХХ ст.: Антологія вибраної поезії та есеїстики / Упорядник Василь Ґабор. Львів: ЛА «Піраміда», 2009.


5. Оксана Пахльовська. Ave, Europa! Київ: Університетське видавництво «Пульсари», 2009.


6. Богдан-Ігор Антонич. Повне зібрання творів / Передмова Миколи Ільницького, упорядкування і коментарі Данила Ільницького. Львів: Літопис, 2009.


7. Тарас Шевченко. Кобзар / З ілюстраціями Василя Седляра. Київ: Дух і літера-Оранта, 2009.


8. Йосиф Рацінгер (Венедикт ХVI). Ісус з Назарету. Від хрещення в Йордані до Переображення. Жовква: Місіонер, 2009.


9. Блез Паскаль. Думки. Київ: Дух і літера, 2009.


10. Микола Ільницький. На перехрестях віку: У 3 кн. Кн. І, ІІ, III. Київ: Видавничий дім «Києво-Могилянська академія», 2008-2009.


11. Український космос: Космічна енциклопедія. Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2009.


12. Володимир Овсійчук. Мистецька спадщина Тараса Шевченка в контексті європейської художньої культури. Львів: Інститут народознавства НАН України, 2008.


13. Римська елегія / З латинської переклав Андрій Содомора. Львів: Літопис, 2009.


14. Корпоративна соціальна відповідальність: Підручник / за загальною редакцією д-ра екон. наук, проф. Т. С. Смовженко, д-ра екон. наук, проф. А. Я. Кузнєцової. Київ: Університет банківської справи Національного банку України, 2009.


15. Степан Гудзь, Світлана Гнатуш, Ірина Білінська. Мікробіологія. Львів: Видавничий центр Львівського національного університету імені Івана Франка, 2009.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17998
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду