Мохаммад Захур веде переговори про купівлю газети Kyiv Post і придивляється до інших медіа

17 Липня 2009
17332
17 Липня 2009
12:44

Мохаммад Захур веде переговори про купівлю газети Kyiv Post і придивляється до інших медіа

17332
Мохаммад  Захур веде переговори про купівлю газети Kyiv Post і придивляється до інших медіа

Інвестиційна  компанія Istil, яка належить британському бізнесмену пакистанського походження Мохаммаду Захуру, веде переговори про купівлю англомовного тижневика  Kyiv Post у холдингу KP Media. Про це в чаті ТК повідомив генеральний директор «Істіл Студіос» (телевізійна продакшн-студія компанії Istil) Дмитро Котеленець.

 

«Насколько мне известно в отношении Kyiv Post, идет оценка активов и переговоры об условиях покупки», - сказав пан Котеленець, уточнивши, що він є відповідальним в Istil насамперед за телевізійне виробництво.

 

Раніше  видання Mergermarket з посиланням на власні джерела повідомляло, що холдинг KP Media продає Kyiv Post Мохаммаду Захуру. Угода мала завершитися 10 липня. За інформацією джерела видання, пан Захур любить англомовну газету і пообіцяв розвивати її. Водночас видання «МедіаБізнес» повідомило, що компанія Istil хотіла купити Kyiv Post, але угода так і не відбулася.

 

Власник 80% KP Media Джед Санден заперечив кореспонденту Mergermarket інформацію про угоду. «Ні, ми не продаємо газету», - сказав він. Раніше генеральний директор KP Media Жанна Китаєва також не підтверджувала «Детектор медіа» інформацію про намір холдингу продати Kyiv Post.

 

За інформацією  ТК, окрім Kyiv Post, KP Media продає також журнал «Афіша», ім'я покупця поки що невідоме. Однак пані Китаєва заперечила це. Дмитро Котеленець повідомив, що він ніколи не чув про наміри Istil придбати «Афішу».

 

Щодо  побудови Мохаммадом Захуром власного медіа-холдингу, пан Котеленець уточнив: «Медиа-холдинга как такового не существует. Есть "присматривание" к различным активам на рынке и оценка их экономического потенциала».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17332
Читайте також
07.08.2009 11:13
Ирина Миронова, Андрей Юхименко, «Коммерсантъ»
21 137
29.07.2009 14:29
для «Детектор медіа»
29 604
15.07.2009 16:14
Наталія Данькова
, Галина Корба, для «Детектор медіа»
39 236
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду