Нацрада зареєструвала сайт ІМІ як онлайн-медіа

Нацрада зареєструвала сайт ІМІ як онлайн-медіа

31 Серпня 2023
1101
31 Серпня 2023
16:02

Нацрада зареєструвала сайт ІМІ як онлайн-медіа

1101
Інститут масової інформації — це незалежна неприбуткова громадська організація, яка з 1996 року працює на посилення позитивного впливу ЗМІ на становлення демократичних практик в Україні.
Нацрада зареєструвала сайт ІМІ як онлайн-медіа
Нацрада зареєструвала сайт ІМІ як онлайн-медіа

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала сайт громадської організації «Інститут масової інформації» як суб'єкт у сфері онлайн-медіа. Таке рішення Нацрада ухвалила 31 серпня на своєму засіданні, передає ІМІ.

Рішення члени медіарегулятора ухвалили одноголосно.

Інститут масової інформації (ІМІ) — це незалежна неприбуткова громадська організація, яка з 1996 року працює в громадському секторі та реалізує проєкти, спрямовані на посилення позитивного впливу ЗМІ на становлення демократичних практик в Україні. 

ІМІ готує моніторинги та аналітику у сфері свободи вираження поглядів, етичних стандартів журналістики, стандартів журналістських розслідувань, медіазаконодавства, гендерного балансу в медіа, дезінформації та різних типів аналізу контенту. 

Нагадаємо, Нацрада почала реєстрацію друкованих та онлайн-видань У червні. Перші шість онлайн-видань та один ютуб-канал Нацрада зареєструвала 22 червня 2023 року.

Відповідно до вимог закону «Про медіа» реєстрація друкованих медіа є добровільною. Однак на період воєнного стану вона обов’язкова. Реєстрація онлайн-медіа є добровільною. Але для тих, хто захоче зареєструватися, закон «Про медіа» передбачає меншу відповідальність за порушення та можливість брати участь у створенні органів співрегулювання.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення затвердила порядок подання заяв і положення щодо особливостей реєстрації у період воєнного стану. «Детектор медіа» підготував інструкцію про те, як реєструватись онлайн-медіа.

На 5 серпня Нацрада зареєструвала вже 35 онлайн-медіа, серед яких телеграм- та ютуб-канали.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1101
Читайте також
06.11.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 360
26.10.2023 13:38
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 418
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду