У Києві може подорожчати реклама

1 Березня 2007
8599
1 Березня 2007
11:42

У Києві може подорожчати реклама

8599
Зовнішня реклама з вулиць Києва не зникне, її не стане менше, вона не стане якіснішою, вона лише подорожчає. Такий курс пропонує київська влада.
У Києві може подорожчати реклама

Київ, 28 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) –– Зовнішня реклама з вулиць Києва не зникне, її не стане менше, вона не стане якіснішою, вона лише подорожчає. Такий курс пропонує київська влада. Платити більше пропонують не тільки рекламодавцям, але й рекламним компаніям. Через це більшість рекламістів збанкрутують, впевнені підприємці.

Міська влада вважає створення проекту “Про порядок розміщення зовнішньої реклами в Києві” та “Порядок визначення розміру плати за право тимчасового використання місць для розміщення зовнішньої реклами та реклами на транспорті в столиці” позитивним кроком і закликає бізнесменів до співпраці для удосконалення положень.

Заступник київського голови Володимир Головач зазначає: “Я чув слова вдячності за те, що вони оприлюднені для обговорення і зауваження. Ті (зауваження), які стосуються, вони в більшій частині носять характер на покращення цих документів. А не на те, що ці документи є абсолютно неприйнятні. Немає істини в останній інстанції, і документ завжди буде мати підстави для критики...”.


Не недосконалий, а неприйнятний

Мета проекту – легалізація рекламного бізнесу та приведення його до норм чинного законодавства. Також проект передбачає покращення благоустрою міста. Однак сама влада погоджується з тим, що подані документи недосконалі.

Підприємці ж стверджують – проект взагалі неприйнятний. Депутат Київради, фракція "Наша Україна", Олександр Нощенко каже: “Є досить складне питання – правила розміщення зовнішньої реклами. Така спільнота може додатково зараз визначитися зі складом робочої групи. І створити таку робочу групу, яка б спокійно, за тиждень-другий відпрацювала з тією робочою групою, що вже є у складі адміністрації (невідомо, хто її якось дивно створював), відпрацювати — і вирішити всі проблеми. І інше питання – вирішити проблеми не тільки з положень, а й з цін”.

Підприємці наполягають на врахуванні владою всіх їхніх зауважень та 22-ох пропозицій щодо цінової політики. А Асоціація зовнішньої реклами України вважає проект, представлений КМДА, таким, що порушує Конституцію. За словами голови координаційної ради асоціації Артема Біденка, “Підхід до тарифів Київської адміністрації є антиконституційним. Тобто, відбувається підміна податкової адміністрації. Місцева влада втручається в підприємницьку діяльність. Тільки податкова адміністрація аналізує прибутки, тільки податкова аналізує ПДВ, пенсійні надходження і так далі. Місцева влада цього робити не може”.


Ціна зросте на 40%

Сьогодні розмістити інформацію на одному біг-борді в центрі столиці коштує близько 500 $ на місяць. Адміністрація пропонує підняти ціни майже на половину та зменшити надходження, що отримують рекламні компанії. Для рекламодавців ціна зросте в такому разі до 800 у.о., кажуть в асоціації зовнішньої реклами.

Столична адміністрація запропонувала зустрітися з підприємцями знову за місяць та поговорити про проблеми реклами ще раз. До цього пообіцяла доопрацювати поданий проект, хоча і не змінивши складу розробників, на чому наполягали бізнесмени.
Олексій Крапивко, «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Радіо Свобода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8599
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду