Вся правда про сайти Комітетів Верховної Ради

26 Квітня 2013
22829
26 Квітня 2013
16:01

Вся правда про сайти Комітетів Верховної Ради

22829
10 з 29 комітетів Верховної Ради не мають своїх сайтів, або не ведуть їх з різних причин, а на більшості чинних інтернет – сторінках комітетів – не оприлюднюються ані протоколи, ані стенограми засідань
Вся правда про сайти Комітетів Верховної Ради

10 з 29 комітетів Верховної Ради не мають своїх сайтів, або не ведуть їх з різних причин, а на більшості чинних інтернет - сторінках комітетів - не оприлюднюються ані протоколи, ані стенограми засідань.



Найцікавіше, що деякі голови комітетів навіть не знають, чи є у них сайт, а дехто з них, навіть, дописує на сайт Партії регіонів замість сайту свого комітету.



Отже, чому парламентські комітети не мають своїх сайтів, а ми не можемо отримувати інформацію з першоджерела? Ось пояснення, отримані у відповідь на інформаційні запити:

1) Інтернет - сторінка комітету з питань аграрної політики не працює, бо «проводиться удосконалення сайту».

2) У Комітетів з питань закордонних справ таКомітету з питань сім'ї, молоді, молодіжної політики, спорту та туризму - «сайт на стадії розробки».

3) Сайт Комітету з питань соціальної політики та праці не працює «у звязку з реконструкцією».


А ось це - пояснення голови комітету з питань фінансів і банківської діяльності Олександра Риженкова. Він навіть не в курсі, що сайту комітету, який він очолює - просто немає.

 

 

Найоригінальніші є у Комітеті з питань промислової та інвестиційної політики. У них сайт є, але він не відкривається. Спробуйте, можливо вам вдасться це зробити: http://komprompol.rada.gov.ua/



Утім, завдяки інформаційним запитам руху «Чесно», Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій прийняв рішення створити власний сайт: http://www.chesno.org/events/790/


Серед Комітетів, які сайту не мають взагалі - Комітет з питань охорони здоров'я (з повним списком можна ознайомитися нижче у табличці).



Виявилося, що голова комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва про свою роботу в першу чергу інформує читачів сайту партії Регіонів.

 

 

Справді, якщо переглянути партійний сайт регіоналів (який читають головно прихильники партії) виявиться, новин від пані Бахтєєвої для інтернет-сторінки партії регіонів у кілька разів більше, ніж повідомлень від Бахтеєвої на головній веб - сторінці Верховної Ради.



Порівняйте. У квітні від голови парламентського комітету Тетяни Бахтеєвої було написано 5 статей на сайт партії регіонів.

 

 

 

Зверніть увагу, ці матеріали підготувала прес - служба народного депутата України Тетяни Бахтєєвої.

 



За цей самий місяць - на парламентському сайті в розділі новини з'явилося лише 2 інформації від комітету охорони здоров'я.

 

Інформація для парламентського сайту в першій замітці склала - 4, а в другій лише 3! речення. Це вся інформація про проведення засідання комітету, який триває по кілька годин.



Що ж дізналися громадяни з інформації, яка складалася з 3-х речень? Про те, що 38 млн. грн буде виділено на лікування українців за кордоном. Чи достатньо цієї інформації тим, хто з нетерпінням чекає можливості лікуватись?



Чого немає у цьому повідомленні? Тлумачення того, що ці 38 млн. грн передбачені лише для лікування онкохворих дітей та дорослих за кордоном. І то не для усих, а лише для тих, хто потребує трансплантації кісткового мозку. І навіть не для усих, хто потребує такої трансплантації, а лише тих хворих, які стоять в черзі (про це можна прочитати лише з пояснювальної записки до законопроекту).



Як йшло обговорення, чому саме така сума, як можна потенційно отримати таку допомогу хворим, хто з депутатів підтримав рішення, а хто ні, чи були ще якісь пропозиції і які?


Про це хворі, їхні родичі ніколи не дізнаються з офіційних джерел, бо сайту комітету з питань охорони здоров'я НЕ ІСНУЄ, а інформацію, яка розміщується на головному парламентському сайті - схожа на якусь відписку, необхідну комусь для галочки.



Багато і тих комітетів Парламенту, які свій сайт мають - не розміщують протоколів, стенограм або навіть порядку денного майбутнього засідання та відвідуваності народними депутатами засідань комітетів. 18 комітетів Верховної Ради з 29 не мають на своїх сайтах ані протоколів, ані стенограм засідань.

 

 

І ще. 2 парламентських Комітети у відповідь на інформаційний запит повідомили, що у них не має навіть технічної можливості записувати стенограми. Це Комітет з питань соціальної політики та праці, а ще Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин



Дослідження роботи комітетів здійнено в рамках кампанії РУХУ «Чесно»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Андрушко, блог на «Українській правді»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду