detector.media
26.04.2013 16:01
Вся правда про сайти Комітетів Верховної Ради
10 з 29 комітетів Верховної Ради не мають своїх сайтів, або не ведуть їх з різних причин, а на більшості чинних інтернет – сторінках комітетів – не оприлюднюються ані протоколи, ані стенограми засідань

10 з 29 комітетів Верховної Ради не мають своїх сайтів, або не ведуть їх з різних причин, а на більшості чинних інтернет - сторінках комітетів - не оприлюднюються ані протоколи, ані стенограми засідань.



Найцікавіше, що деякі голови комітетів навіть не знають, чи є у них сайт, а дехто з них, навіть, дописує на сайт Партії регіонів замість сайту свого комітету.



Отже, чому парламентські комітети не мають своїх сайтів, а ми не можемо отримувати інформацію з першоджерела? Ось пояснення, отримані у відповідь на інформаційні запити:

1) Інтернет - сторінка комітету з питань аграрної політики не працює, бо «проводиться удосконалення сайту».

2) У Комітетів з питань закордонних справ таКомітету з питань сім'ї, молоді, молодіжної політики, спорту та туризму - «сайт на стадії розробки».

3) Сайт Комітету з питань соціальної політики та праці не працює «у звязку з реконструкцією».


А ось це - пояснення голови комітету з питань фінансів і банківської діяльності Олександра Риженкова. Він навіть не в курсі, що сайту комітету, який він очолює - просто немає.

 

 

Найоригінальніші є у Комітеті з питань промислової та інвестиційної політики. У них сайт є, але він не відкривається. Спробуйте, можливо вам вдасться це зробити: http://komprompol.rada.gov.ua/



Утім, завдяки інформаційним запитам руху «Чесно», Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій прийняв рішення створити власний сайт: http://www.chesno.org/events/790/


Серед Комітетів, які сайту не мають взагалі - Комітет з питань охорони здоров'я (з повним списком можна ознайомитися нижче у табличці).



Виявилося, що голова комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва про свою роботу в першу чергу інформує читачів сайту партії Регіонів.

 

 

Справді, якщо переглянути партійний сайт регіоналів (який читають головно прихильники партії) виявиться, новин від пані Бахтєєвої для інтернет-сторінки партії регіонів у кілька разів більше, ніж повідомлень від Бахтеєвої на головній веб - сторінці Верховної Ради.



Порівняйте. У квітні від голови парламентського комітету Тетяни Бахтеєвої було написано 5 статей на сайт партії регіонів.

 

 

 

Зверніть увагу, ці матеріали підготувала прес - служба народного депутата України Тетяни Бахтєєвої.

 



За цей самий місяць - на парламентському сайті в розділі новини з'явилося лише 2 інформації від комітету охорони здоров'я.

 

Інформація для парламентського сайту в першій замітці склала - 4, а в другій лише 3! речення. Це вся інформація про проведення засідання комітету, який триває по кілька годин.



Що ж дізналися громадяни з інформації, яка складалася з 3-х речень? Про те, що 38 млн. грн буде виділено на лікування українців за кордоном. Чи достатньо цієї інформації тим, хто з нетерпінням чекає можливості лікуватись?



Чого немає у цьому повідомленні? Тлумачення того, що ці 38 млн. грн передбачені лише для лікування онкохворих дітей та дорослих за кордоном. І то не для усих, а лише для тих, хто потребує трансплантації кісткового мозку. І навіть не для усих, хто потребує такої трансплантації, а лише тих хворих, які стоять в черзі (про це можна прочитати лише з пояснювальної записки до законопроекту).



Як йшло обговорення, чому саме така сума, як можна потенційно отримати таку допомогу хворим, хто з депутатів підтримав рішення, а хто ні, чи були ще якісь пропозиції і які?


Про це хворі, їхні родичі ніколи не дізнаються з офіційних джерел, бо сайту комітету з питань охорони здоров'я НЕ ІСНУЄ, а інформацію, яка розміщується на головному парламентському сайті - схожа на якусь відписку, необхідну комусь для галочки.



Багато і тих комітетів Парламенту, які свій сайт мають - не розміщують протоколів, стенограм або навіть порядку денного майбутнього засідання та відвідуваності народними депутатами засідань комітетів. 18 комітетів Верховної Ради з 29 не мають на своїх сайтах ані протоколів, ані стенограм засідань.

 

 

І ще. 2 парламентських Комітети у відповідь на інформаційний запит повідомили, що у них не має навіть технічної можливості записувати стенограми. Це Комітет з питань соціальної політики та праці, а ще Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин



Дослідження роботи комітетів здійнено в рамках кампанії РУХУ «Чесно»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY