Хорошковський про зміну політики «Інтера»: ми хотіли давати абсолютно об’єктивну інформацію

28 Лютого 2013
5275
28 Лютого 2013
10:26

Хорошковський про зміну політики «Інтера»: ми хотіли давати абсолютно об’єктивну інформацію

5275
Хорошковський про зміну політики «Інтера»: ми хотіли давати абсолютно об’єктивну інформацію

Колишній власник медіагрупи «Інтер» і колишній перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський пояснив зміни в інформаційній політиці телеканалу «Інтер» бажанням дати відповідь на питання зарубіжних колег про свободу рівності доступу до ефіру всіх політичних сил. Про це він розповів в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

«Власне кажучи, і створення громадської ради, і зміни відносно якості подачі новин - це було першопочатково мотивовано саме бажанням мати адекватну відповідь на це запитання. Тобто не просто заявляти свою європейську позицію, але й зробити особистий внесок у цьому напрямку», - пояснив він.

 

«А що стосується критики прем'єр-міністра, то висловлювався він не проти мене, а проти достовірності певних сюжетів. Але тут відповідь тільки одна: "нечего на зеркало пенять"», - сказав пан Хорошковський.

 

Щодо радикалізації редакційної політики в грудні 2012 року, зокрема у висвітленні дій уряду, пан Хорошковський підтвердив, що його не влаштовували підходи прем'єр-міністра. «А що стосується, як ви кажете, радикалізації - я все-таки б це слово прибрав і сказав "об'єктивізація". Тому що в нас не було завдання радикалізувати, ми хотіли давати абсолютно об'єктивну інформацію. Я хочу, щоб ви повірили, що я нікого не змушував робити більше, ніж дослухатися до рекомендацій громадської ради», - сказав він.

 

Оцінюючи результати роботи громадської ради, пан Хорошковський наголосив на прогресі в точності і збалансованості подачі новин, який останнім часом демонстрував «Інтер». Він вважає, що на даному етапі певний успіх досягнуто. «Звісно, на сьогоднішній день громадську раду непокоїть, чи буде робота і в подальшому тривати в такому форматі. Але, як я і сказав на самій нараді, це залежить не від мене, це залежатиме від двох сторін, тобто і від громадської ради, і від нового менеджменту телеканалу "Інтер". Сподіваюся, саме позитив з точки зору якості спільної роботи стане підставою для продовження такої роботи», - додав колишній власник «Інтера».

 

Нагадаємо, 22 лютого у Варшаві відбулося виїзне засідання громадської ради телеканалу «Інтер», на якому був присутній Валерій Хорошковський, але були відсутні представники нового топ-менеджменту каналу. Громадська рада констатувала, що канал демонстрував позитивну динаміку в дотриманні стандартів журналістики та балансі доступу різних політичних сил до ефіру на першому етапі моніторингу інформаційних програм з грудня 2012-го по 14 лютого 2013 року.

 

Громадська рада вирішила звернутися з окремим листом до нових менеджерів групи «Інтер» щодо підтвердження зобов'язань за діючим Меморандумом про співпрацю з міжнародним фондом «Відродження» та їх бачення подальших перспектив співпраці в рамках Меморандуму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5275
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду