detector.media
28.02.2013 10:26
Хорошковський про зміну політики «Інтера»: ми хотіли давати абсолютно об’єктивну інформацію

Колишній власник медіагрупи «Інтер» і колишній перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський пояснив зміни в інформаційній політиці телеканалу «Інтер» бажанням дати відповідь на питання зарубіжних колег про свободу рівності доступу до ефіру всіх політичних сил. Про це він розповів в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

«Власне кажучи, і створення громадської ради, і зміни відносно якості подачі новин - це було першопочатково мотивовано саме бажанням мати адекватну відповідь на це запитання. Тобто не просто заявляти свою європейську позицію, але й зробити особистий внесок у цьому напрямку», - пояснив він.

 

«А що стосується критики прем'єр-міністра, то висловлювався він не проти мене, а проти достовірності певних сюжетів. Але тут відповідь тільки одна: "нечего на зеркало пенять"», - сказав пан Хорошковський.

 

Щодо радикалізації редакційної політики в грудні 2012 року, зокрема у висвітленні дій уряду, пан Хорошковський підтвердив, що його не влаштовували підходи прем'єр-міністра. «А що стосується, як ви кажете, радикалізації - я все-таки б це слово прибрав і сказав "об'єктивізація". Тому що в нас не було завдання радикалізувати, ми хотіли давати абсолютно об'єктивну інформацію. Я хочу, щоб ви повірили, що я нікого не змушував робити більше, ніж дослухатися до рекомендацій громадської ради», - сказав він.

 

Оцінюючи результати роботи громадської ради, пан Хорошковський наголосив на прогресі в точності і збалансованості подачі новин, який останнім часом демонстрував «Інтер». Він вважає, що на даному етапі певний успіх досягнуто. «Звісно, на сьогоднішній день громадську раду непокоїть, чи буде робота і в подальшому тривати в такому форматі. Але, як я і сказав на самій нараді, це залежить не від мене, це залежатиме від двох сторін, тобто і від громадської ради, і від нового менеджменту телеканалу "Інтер". Сподіваюся, саме позитив з точки зору якості спільної роботи стане підставою для продовження такої роботи», - додав колишній власник «Інтера».

 

Нагадаємо, 22 лютого у Варшаві відбулося виїзне засідання громадської ради телеканалу «Інтер», на якому був присутній Валерій Хорошковський, але були відсутні представники нового топ-менеджменту каналу. Громадська рада констатувала, що канал демонстрував позитивну динаміку в дотриманні стандартів журналістики та балансі доступу різних політичних сил до ефіру на першому етапі моніторингу інформаційних програм з грудня 2012-го по 14 лютого 2013 року.

 

Громадська рада вирішила звернутися з окремим листом до нових менеджерів групи «Інтер» щодо підтвердження зобов'язань за діючим Меморандумом про співпрацю з міжнародним фондом «Відродження» та їх бачення подальших перспектив співпраці в рамках Меморандуму.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY