Перший національний покаже два фільми Андрія Бенкендорфа

21 Лютого 2013
5297
21 Лютого 2013
17:07

Перший національний покаже два фільми Андрія Бенкендорфа

5297
Перший національний покаже два фільми Андрія Бенкендорфа

Рік тому помер кінорежисер і сценарист Андрій Бенкендорф. На згадку про майстра кіно Перший національний покаже два його фільми - «Благі наміри» і «Поїздка через місто». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Художній фільм «Поїздка через місто» вийде в ефір 22 лютого о 8.55, 24 лютого о 13. 40 - художній фільм «Благі наміри».

 

Андрій Бенкендорф більшу частину свого життя віддав кіно і телебаченню. У доробку режисера - понад 20 фільмів, серед яких: «Капель», «Кілька любовних історій», «Бандитський Петербург», «Старики-полковники», «Ялинка, кролик, папуга», «Сповідь Дон Жуана» та ін. На знімальному майданчику Андрій Бенкендорф збирав чудове сузір'я акторів: Тетяна Дороніна, Армен Джигарханян, Богдан Ступка. Митець також створив перший український еротичний фільм «Кілька любовних історій». Разом із другом дитинства Володимиром Бортко кінорежисер зняв культовий серіал «Бандитський Петербург».

 

Наприкінці життя у Андрія Бенкендорфа була мрія познайомити українських телеглядачів з абсолютно новим Тарасом Шевченком. Режисер хотів створити фільм, який би розповів про молодого поета, про людину талановиту і модерну, а не тільки про ікону української літератури. Але доля дозволила йому написати лише сценарій цієї стрічки.

 

Колись режисер сказав: «Так, я грішний - знімав серіали. Але старався робити їх за законами кіно. А від багатосерійної гидоти завжди відмовляюся, навіть якщо з грошима туго».

 

Андрій Бенкендорф жив активним життям, завжди був у курсі останніх кіноподій, багато спілкувався з молодими кінематографістами. Його відхід із життя став для багатьох несподіванкою і великою втратою. «Робити те, що подобається, йти на роботу не як на каторгу. Я щаслива людина, тому що для мене найгірші дні - це вихідні», - говорив режисер.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5297
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
avalon
4117 дн. тому
Один из моих самых любимых сериалов "Бандитский Петербург". Крутой сюжет и классная режиссура и игра актеров.
Киноман
4117 дн. тому
Можно сказать,что Андрей был ярчайшим представителем профессии, на результат которой потом смотрели целые поколения, десятки миллионов зрителей. Все что Он создал, на самом деле одни из самых талантливых страниц кинематографа, потому как Он обладал утонченным вкусом, талантом, и видел мир глазами позитивно настроенной личности,до последнего своего дня любившего жизнь,людей и Творчество во благо людей,- не во имя чего другого. Будем помнить о Его творчесвте по Его трудам,фильмам и мыслям,которые нам передались через его фильмы.
Зритель
4117 дн. тому
Талантливейший был режиссер. Светлая Ему память.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду