Нацрада перевірить радіо Relax, Lounge FM і «Голос столиці» за самовільні зміни позивних

30 Січня 2013
5865
30 Січня 2013
16:32

Нацрада перевірить радіо Relax, Lounge FM і «Голос столиці» за самовільні зміни позивних

5865
Заяв про зміну позивних жоден з ліцензіатів не подавав
Нацрада перевірить радіо Relax, Lounge FM і «Голос столиці» за самовільні зміни позивних

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки радіокомпаній «Мюзік радіо», «Пілот-Україна» і «Киевские ведомости - телерадіоефір» за самовільну зміну позивних на Relax, Lounge FM і «Голос столиці». Відповідні рішення регулятор ухвалив на засіданні 30 січня, спираючись на результати моніторингів ефіру.

 

В ефірі ТОВ «Мюзік радіо» зафіксовано порушення умов ліцензії та закону «Про телебачення і радіомовлення», а саме ч. 7 ст. 27 та ч. 8 ст. 28: збільшено обсяг програм власного виробництва, музично-розважальних програм, зменшено обсяг культурно-мистецьких і науково-просвітницьких програм. Крім того зафіксовано порушення ст.. 46 закону «Про телебачення і радіомовлення»: крім записано в ліцензії позивного «Мюзік радіо» в ефірі після кожного музичного твору лунає позивний Relax.

 

В ефірі ТОВ «ТРК "Пілот-Україна"» зафіксовано аналогічні порушення закону та умов ліцензії: відсутній іноземний продукт, інформаційно-аналітичні, розважально-музичні програми, натомість наявна підбірка музичних творів, а крім позивного Next лунає позивний Lounge FM.

 

В ефірі ТОВ «ТРК "Киевские ведомости - телерадіоефір"» збільшено обсяг програм власного виробництва, зменшено кількість науково-просвітницьких програм і підбірки музичних творів. А замість позивного «Радіо Динамо» щогодини лунає позивний «Голос столиці».

 

За даними Нацради, заяв про переоформлення ліцензій в частині позивних жоден з ліцензіатів не подавав.

 

Нагадаємо, «Радіо Динамо» стало «Голосом столиці» ще у 2011 році. Next стало Lounge FM і «Мюзік радіо» стало Relax у січні 2013-го. «Голос столиці» і Next входять до Радіогрупи УМХ, Relax - до «ТАВР Медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5865
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
3606540
4074 дн. тому
А лично мне, по контенту RELAX больше нравится чем «Мюзік радіо».... и все-равно как оно называется. А Нацраду - вообще нужно умножить на 0. Кроме штрафования ничем не занимаются.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду