detector.media
30.01.2013 16:32
Нацрада перевірить радіо Relax, Lounge FM і «Голос столиці» за самовільні зміни позивних
Заяв про зміну позивних жоден з ліцензіатів не подавав

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки радіокомпаній «Мюзік радіо», «Пілот-Україна» і «Киевские ведомости - телерадіоефір» за самовільну зміну позивних на Relax, Lounge FM і «Голос столиці». Відповідні рішення регулятор ухвалив на засіданні 30 січня, спираючись на результати моніторингів ефіру.

 

В ефірі ТОВ «Мюзік радіо» зафіксовано порушення умов ліцензії та закону «Про телебачення і радіомовлення», а саме ч. 7 ст. 27 та ч. 8 ст. 28: збільшено обсяг програм власного виробництва, музично-розважальних програм, зменшено обсяг культурно-мистецьких і науково-просвітницьких програм. Крім того зафіксовано порушення ст.. 46 закону «Про телебачення і радіомовлення»: крім записано в ліцензії позивного «Мюзік радіо» в ефірі після кожного музичного твору лунає позивний Relax.

 

В ефірі ТОВ «ТРК "Пілот-Україна"» зафіксовано аналогічні порушення закону та умов ліцензії: відсутній іноземний продукт, інформаційно-аналітичні, розважально-музичні програми, натомість наявна підбірка музичних творів, а крім позивного Next лунає позивний Lounge FM.

 

В ефірі ТОВ «ТРК "Киевские ведомости - телерадіоефір"» збільшено обсяг програм власного виробництва, зменшено кількість науково-просвітницьких програм і підбірки музичних творів. А замість позивного «Радіо Динамо» щогодини лунає позивний «Голос столиці».

 

За даними Нацради, заяв про переоформлення ліцензій в частині позивних жоден з ліцензіатів не подавав.

 

Нагадаємо, «Радіо Динамо» стало «Голосом столиці» ще у 2011 році. Next стало Lounge FM і «Мюзік радіо» стало Relax у січні 2013-го. «Голос столиці» і Next входять до Радіогрупи УМХ, Relax - до «ТАВР Медіа».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY