Донецькі блогери зняли документальний фільм про нелегальні шахти на Донбасі (ВІДЕО)

25 Січня 2013
7324
25 Січня 2013
18:49

Донецькі блогери зняли документальний фільм про нелегальні шахти на Донбасі (ВІДЕО)

7324
Донецькі блогери зняли документальний фільм про нелегальні шахти на Донбасі (ВІДЕО)

Блогери з м. Донецька, відомі в мережі під ніками frankensstein і Донецький Орк, зняли і виклали на сервісі ведеохостингу YouTube документальний фільм про нелегальний вуглевидобуток у місті Сніжне Донецької області. Про це пише інтернет-видання «Остров».

 

Як повідомили «Острову» автори фільму, стрічка була знята під час поїздки в селище Північне. Фільм містить інтерв'ю з місцевими жителями, які розповіли авторам про злочинну діяльність кримінальних угруповань, а також - зйомки нелегальних шахт у лісі.

 

За словами блогерів, відеоматеріал вони знімали на цифровий фотоапарат, а змонтували стрічку на домашньому комп'ютері.

 

Автори зазначають, що мета їхнього фільму - привернути якомога більшу увагу до проблеми нелегальної вуглевидобутку в регіоні, змусити владу реагувати на події, а людей - замислитися над тим, що відбувається.

 

Як повідомляє інформагентство «Прометей», про ситуацію у Сніжному кілька днів тому згадав голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький. Зокрема, він визнав факт «повної деградації» занедбаних шахтарських селищ по всій області.

 

«Знаю про ситуацію у Сніжному, де просто у дворах там купують ділянки і всередині ведуть видобуток. Скажу чесно: на жаль, доводиться погодитися з тим, що десь є дійсно повна деградація цих занедбаних шахтарських селищ. І нам необхідно цю проблему визнати і думати про те, яким чином там все-таки замістити... Але для деяких людей ці копанки - просто джерело виживання», - заявив губернатор.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», темі нелегального вуглевидобутку на Донбасі був присвячений документальний фільм естонського режисера Мар'яни Каат «Шахта № 8». Стрічка, що розповідає про експлуатацію дитячої праці на нелегальних шахтах Донецької області, була заборонений до показу на Фестивалі документального кіно Docudays UA в Києві. Як повідомила Мар'яна Каат, на адресу організаторів фестивалю надходили погрози. Менше з тим, режисер знайшла можливість показати фільм всім бажаючим на окремому майданчику фестивалю.

 

У жовтні 2012 року героя документального фільму «Шахта №8» Юрія Сіканова жорстоко побили бітами у рідному місті Сніжне на Донеччині.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7324
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду