detector.media
25.01.2013 18:49
Донецькі блогери зняли документальний фільм про нелегальні шахти на Донбасі (ВІДЕО)

Блогери з м. Донецька, відомі в мережі під ніками frankensstein і Донецький Орк, зняли і виклали на сервісі ведеохостингу YouTube документальний фільм про нелегальний вуглевидобуток у місті Сніжне Донецької області. Про це пише інтернет-видання «Остров».

 

Як повідомили «Острову» автори фільму, стрічка була знята під час поїздки в селище Північне. Фільм містить інтерв'ю з місцевими жителями, які розповіли авторам про злочинну діяльність кримінальних угруповань, а також - зйомки нелегальних шахт у лісі.

 

За словами блогерів, відеоматеріал вони знімали на цифровий фотоапарат, а змонтували стрічку на домашньому комп'ютері.

 

Автори зазначають, що мета їхнього фільму - привернути якомога більшу увагу до проблеми нелегальної вуглевидобутку в регіоні, змусити владу реагувати на події, а людей - замислитися над тим, що відбувається.

 

Як повідомляє інформагентство «Прометей», про ситуацію у Сніжному кілька днів тому згадав голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький. Зокрема, він визнав факт «повної деградації» занедбаних шахтарських селищ по всій області.

 

«Знаю про ситуацію у Сніжному, де просто у дворах там купують ділянки і всередині ведуть видобуток. Скажу чесно: на жаль, доводиться погодитися з тим, що десь є дійсно повна деградація цих занедбаних шахтарських селищ. І нам необхідно цю проблему визнати і думати про те, яким чином там все-таки замістити... Але для деяких людей ці копанки - просто джерело виживання», - заявив губернатор.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», темі нелегального вуглевидобутку на Донбасі був присвячений документальний фільм естонського режисера Мар'яни Каат «Шахта № 8». Стрічка, що розповідає про експлуатацію дитячої праці на нелегальних шахтах Донецької області, була заборонений до показу на Фестивалі документального кіно Docudays UA в Києві. Як повідомила Мар'яна Каат, на адресу організаторів фестивалю надходили погрози. Менше з тим, режисер знайшла можливість показати фільм всім бажаючим на окремому майданчику фестивалю.

 

У жовтні 2012 року героя документального фільму «Шахта №8» Юрія Сіканова жорстоко побили бітами у рідному місті Сніжне на Донеччині.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY