Микола Томенко хоче заборонити чиновникам витрачати державні кошти для самопіару

24 Січня 2013
4781
24 Січня 2013
19:06

Микола Томенко хоче заборонити чиновникам витрачати державні кошти для самопіару

4781
Микола Томенко хоче заборонити чиновникам витрачати державні кошти для самопіару

Роздержавлення засобів масової інформації має бути одним із пріоритетів діяльності парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації. Про це сьогодні заявив голова Комітету з питань свободи слова ВР Микола Томенко. Інформацію про це опубліковано на його власному сайті.

 

Нардеп вважає, що «нахабне використання народних грошей чиновниками вже набуло гіпертрофованих форм».

 

Микола Томенко повідомив, що до нього як до голови Комітету звернулися представники громадських організацій, які поінформували, що київська міська влада для пропаганди своєї діяльності витрачає більше 30 млн грн. рік на видання «Вечірній Київ». Фінансування газети, що надходить за передплатою для пенсіонерів та ветеранів, відбувається з бюджету за державною програмою «Турбота». У січні «Вечірній Київ» видається накладом 303 тис.585 примірників.

 

На думку голови Комітету, це видання за кошти платників податків займається провладною пропагандою, розповідає про те, «як покращується щасливе життя киян під керівництвом Януковича, Азарова та Попова».

 

«У цьому випадку йдеться не лише про цинічне використання бюджетних коштів для владної неадекватної пропаганди того, що зроблено нею у Києві, а й про те, що державна програма «Турбота» мала за мету реальну допомогу пенсіонерам та ветеранам, а не пропаганду чиновників», - вважає Микола Томенко.

 

На його переконання, ці гроші варто було б виплатити у вигляді надбавок малозабезпеченим верствам населення - пенсіонерам чи ветеранам, які б мали самі вирішити, куди їх витрачати. «Окрім того, значна сума коштів платників податків йде на ТРК «Київ» та інші комунальні ЗМІ», - зазначив Микола Томенко.

 

«Загальна ситуація у цій сфері потребує негайного реагування, а тому я як голова Комітету з питань свободи слова та інформації переконуватиму депутатів у необхідності ухвалення закону про роздержавлення ЗМІ, яким буде заборонено органам місцевої влади виступати засновниками засобів масової інформації та витрачати шалені бюджетні кошти на власний піар», - зазначив Микола Томенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4781
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду