За нинішньої ситуації з фінансуванням НТКУ в 2014 році вже не буде – Єгор Бенкендорф

24 Січня 2013
8218
24 Січня 2013
18:50

За нинішньої ситуації з фінансуванням НТКУ в 2014 році вже не буде – Єгор Бенкендорф

8218
За нинішньої ситуації з фінансуванням НТКУ в 2014 році вже не буде – Єгор Бенкендорф

Члени колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення  України заявляють про катастрофічний стан справ у системі державного телерадіомовлення у 2013 році, що пов'язано з фактичною відсутністю коштів на трансляцію, яких вистачає тільки на три місяці роботи. Про це йшлося на засіданні колегії  Держкомтелерадіо 24 січня, пише «Укрінформ».

 

 «Сума на трансляцію у три рази менша, ніж минулоріч, та більше як учетверо менша за мінімальну потребу, яку просив Держкомтелерадіо за розрахунками державних мовників», - сказав заступник голови Держкомтеледіо Дмитро Кравченко.

 

Вже утворилася кредиторська заборгованість у 25,2 млн грн. перед операторами зв'язку через не проведені  органами Держказначейства платежі за фактично надані послуги наприкінці 2012 року. Ця кредиторська заборгованість, за словами  Дмитра Кравченка,  має погашатись за рахунок коштів, передбачених держбюджетом на цей рік.

 

«При нинішній ситуації з фінансуванням НТКУ в 2014 році вже не буде. І це відбувається на тлі значного зростання частки аудиторії каналу в минулому році до 3,85%», - сказав генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Єгор Бенкендорф.

 

Гендиректор НРКУ Тарас Аврахов зазначив, що недофінансування призведе до припинення двох каналів мовлення - «Культура» та «Промінь».

 

«Я працюю в цій системі з 1994 року, проте такої ситуації з фінансуванням не пам'ятаю», - додав генеральний директор Київської державної регіональної телерадіокомпанії (КДР ТРК) Олександр Савенко.

 

Загальна сума дефіциту мінімальної потреби системи Держкомтелерадіо у видатках на трансляцію у 2013 році становить 206,7 млн грн.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», через зменшення фінансування з Держбюджету НТКУ, НРКУ і ОДРТК повинні будуть реалізувати плати оптимізації витрат, що призведе до скорочення співробітників на 10-18%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8218
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду