Перший національний випустить в ефір «Тиждень книжкової моди»

17 Січня 2013
4725
17 Січня 2013
14:33

Перший національний випустить в ефір «Тиждень книжкової моди»

4725
Перший національний випустить в ефір «Тиждень книжкової моди»

З 21 по 25 січня Перший національний запускає цикл програм «Тиждень книжкової моди». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

З 22 по 25 січня о 09:05 в ефір Першого каналу виходитиме програма «Про головне. Тиждень книжкової моди». Її ведучий Олесь Терещенко буде обговорювати з гостями студії проблеми українського книговидання та результати  Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2012». Глядачі програми також першими почують імена авторів та назви творів лауреатів рейтингу. Це відбудеться у прямому ефірі програми «Легко бути жінкою. Книжка року-2012», яка вийде в ефір у п'ятницю, 25 січня, о 10:15.

 

«Щорічний Всеукраїнський рейтинг "Книжка року", який визначає найкращі книжки на українському видавничому ринку, є дуже важливим. Саме він допомагає читачам зорієнтуватися у величезній кількості авторів і творів, а також пропагує серед українців процес читання. Всебічне висвітлення подій та новин відбору найкращих книжок 2012 року на Першому національному є ще одним кроком до виконання надзвичайно важливого соціального завдання - популяризації читання в Україні, адже останнім часом діти і молодь стали набагато менше часу проводити у товаристві хорошої книги. Я сподіваюся, що програми, які вийдуть в ефір Першого протягом тижня з 21 по 25 січня спонукатимуть нашу багатомільйонну аудиторію більше читати», - сказав генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

 

Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» був заснований у 2000 році, коли Центр рейтингових досліджень «Еліт-Профі» здійснив перше в українській книжковій історії презентативне експертне опитування «Книжка року - 99». Результати книжкового рейтингу висвітлювалися у пресі: у культурологічних часописах «Сучасність», «Критика», «Київ», «Радуга», «Слово і Час», «Четвер», «Українська культура» та в ілюстрованих виданнях «Гранд», «ПіК» та інших.

 

25 січня 2013 року буде оголошено лауреатів XIV Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2012». Цього року кращих визначатимуть у таких номінаціях: «Красне письменство», «Жанрова література (детектив /пригоди /фантастика /любовний роман /історичний роман /молодіжна проза /автобіографії)», «Зарубіжна проза /есеїстика /драматургія», «Поезія/афористика», «Софія» (українська та зарубіжна гуманітаристика).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду