Опозиційні члени Комітету свободи слова вимагають від ГПУ, СБУ і МВС встановити осіб, які погрожували Ірині Федорів

21 Вересня 2012
5263
21 Вересня 2012
17:43

Опозиційні члени Комітету свободи слова вимагають від ГПУ, СБУ і МВС встановити осіб, які погрожували Ірині Федорів

5263
Вони вбачають у цьому факті ознаки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів
Опозиційні члени Комітету свободи слова вимагають від ГПУ, СБУ і МВС встановити осіб, які погрожували Ірині Федорів

21 вересня члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації від опозиції, народні депутати України Олександр Абдуллін, Олена Кондратюк, Юрій Стець та Віктор Уколов звернулися до голови СБУ Ігоря Калініна, міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою терміново провести розслідування за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста СТБ Ірини Федорів та встановити осіб, які їй погрожують. Про це повідомляє помічник голови Комітету Юрія Стеця.

 

Депутати висловили глибоке занепокоєння фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста і вбачають у цьому факті ознаки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 Кримінального кодексу України).

 

«З метою неприпустимості появи таких ганебних випадків в українському суспільстві, вимагаємо терміново провести розслідування по факту перешкоджання професійній діяльності журналіста та встановлення осіб, які погрожують журналісту Ірині Федорів», - йдеться у депутатському зверненні.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», Ірина Федорів зранку 21 вересня написала заяву про злочин у громадській приймальні Міністерства внутрішніх справ України. За словами журналістки, 20 вересня о 23:22 їй на мобільний телефонував невідомий чоловік, який порадив більше часу проводити зі своєю родиною, бо вона стоїть на дорозі в якихось людей, які мають «десь» багатомільйонні інтереси.

 

Із заявами про погрози керівнику інформаційно-аналітичного відділу програми «Вікна-Новини» та депутату Коцюбинської селищної ради Ірині Федорів до Генеральної прокуратури та міністра внутрішніх справ звернувся і телеканал СТБ.

 

Також відповідне звернення було направлене на ім'я керівника Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарії Чепак.

 

Нагадаємо, Ірина Федорів з листопада 2010 року є депутатом Коцюбинської селищної ради й активно захищає Біличанський ліс. У 2011 році за серію репортажів на захист Біличанського лісу Ірина Федорів стала переможницею конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України», присвяченого Міжнародному року лісів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5263
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду