detector.media
27.11.2012 13:03
Газета «Аргументы недели-Крым» просить генконсула Росії «не хамити» журналістам

Редакція газети «Аргументы недели-Крым» звернулась з Відкритим листом до Генерального консула Російської Федерації у Сімферополі Володимира Андрєєва з приводу відмови надати коментар на прохання видання. Текст листа опублікований на сайті газети.

 

Підставою для Відкритого листа стала надзвичайно груба й провокуюча з боку генконсула відмова відповісти на питання мешканців Криму , яких не пускають до генерального консульства РФ в Сімферополі. Російський чиновник відмовив у коментарі виданню через те, що йому «нецікаво», і переконання, що журналісти «все перекрутять».

 

«Пан Андрєєв, редакція «Аргументы недели-Крым» просить вас перестати хамити нашим співробітникам (притому дівчатам), які звертаються до вас по телефону за роз'ясненнями ситуацій, що мають відношення до діяльності консульства Російської Федерації в Сімферополі», - йдеться у Відкритому листі редакції.

 

Журналісти відзначають, що генконсул РФ є єдиною посадовою особою в Україні і Криму, яка дозволяє собі подібну поведінку щодо запитів редакції.



«Ми розуміємо, що ви дієте в рамках зовнішньої політики нинішньої Росії, яка, за оцінками багатьох закордонних спостерігачів, базується на принципі «Я правий, і немає ніякої іншої думки». Ще раз повторимо: ми розуміємо це. Але ви можете виконувати свій професійний обов'язок і більш коректно, як і личить культурним людям, до групи яких ви себе, безсумнівно, відносите?», - запитують журналісти.

 

Редакція також просить не вносити видання до так званого «чорного списку», який, на думку видання, існує у пана генконсула, тільки тому, що позиція редакції по деяких питаннях не співпадає з його поглядом на процеси , що відбуваються в Росії.



«Ми і надалі будемо звертатися до вас за роз'ясненнями, так як вважаємо, що ви, в силу займаної вами посади, зобов'язані коментувати події, що мають відношення до російської дипломатичної місії в Сімферополі», - повідомляють журналісти «Аргументы недели-Крым» у своєму Відкритому листі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY