Журналіст, який образив українок, став заступником головного редактора «Речі Посполитої»

20 Листопада 2012
5650
20 Листопада 2012
13:10

Журналіст, який образив українок, став заступником головного редактора «Речі Посполитої»

5650
Бартош Венглярчик зайняв місце замредактора, звільненого через статтю про тротил на уламках літака польського президента
Журналіст, який образив українок, став заступником головного редактора «Речі Посполитої»

Заступником головного редактора польської газети «Річ Посполита» (Rzeczpospolita) призначено журналіста Бартоша Венглярчика. Таке рішення прийняла наглядова рада видавця газети - компанії Presspublika, повідомляє Wprost.

 

Головного редактора на місце звільненого Томаша Врублевського виберуть за підсумками конкурсу, що триватиме до кінця січня 2013 року. До тих пір виконувачем обов'язків головного редактора залишатиметься Анджей Талага.

 

Бартош Венглярчик поєднуватиме роботу в «Речі Посполитій» з посадою головного редактора щомісячного видання «Успіх» (Sukces). Раніше він був багаторічним кореспондентом «Газети виборчої» (Gazeta Wyborcza) в Москві, вів ранкову програму «Доброго дня, TVN» на каналі TVN.

 

Бартош Венглярчик відомий своїми образами на адресу українок. 25 січня 2012 року в ефірі «Доброго дня, TVN» у відповідь на слова спів ведучої про те, як шкода, що досі немає хатніх роботів, ведучий заявив: «Є роботи! Ці роботи - українки». Колега намагалася його зупинити у таких судженнях, але він продовжив: «Вони ж усе роблять, прибирають». Згодом журналіст змушений був вибачитися за свої слова.

 

Попередні головний редактор «Речі Посполитої» Томаш Врублевський і заступник головного редактора Бартош Марчук були звільнені через скандальну публікацію про нібито виявлені сліди вибухівки на уламках літака польського президента, який розбився у Смоленську. Разом з ними видавець звільнив автора статті «Тротил на крилах Туполева» Цезарія Гмиза і голову відділу польських новин Маріуша Станішкевича.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Wprost

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5650
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду