Міліція проводить перевірку обставин інциденту з 5-м каналом під час концерту, організованого Журавським

22 Жовтня 2012
6991
22 Жовтня 2012
09:23

Міліція проводить перевірку обставин інциденту з 5-м каналом під час концерту, організованого Журавським

6991
Міліція проводить перевірку обставин інциденту з 5-м каналом під час концерту, організованого Журавським

Коростишівський РВ УМВС України проводить перевірку факту перерешкоджання журналістській діяльності за заявою кореспондентки 5-го каналу Оксани Трокоз. Про це «Детектор медіа» повідомила служба зв`язків з громадськістю УМВС України в Житомирській області.

 

«До будинку культури в Коростишеві виїжджала слідчо-оперативна група райвідділу, працівники якої з’ясовували обставини події безпосередньо у приміщенні будинку культури.  Наразі перевірка за даним фактом триває», - зазначили в службу зв`язків з громадськістю.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 17 жовтня знімальна група 5-го каналу не змогла потрапити на концерт, організований депутатом Віталієм Журавським. Журналісти прийшли на захід, що анонсувався як відкритий, аби скористатися нагодою поставити запитання депутату. Однак четверо невідомих чинили їм перепони: зачиняли двері, затуляли камеру та відтягували оператора. Також працівниця будинку культури зачинила на ключ усі двері, що вели до зали і виганяла журналістів, обіцяючи їх побити.

 

Після інциденту Оксана Трокоз подала заяву до міліції про перешкоджання журналістській діяльності.  За словами кореспондентки, вона не вперше не змогла поспілкуватися з депутатом під час заходів: «Шукаючи зустрічі з Журавським, 5 канал кілька разів приїжджав на організовані ним свята. І все безуспішно: він або втікає, або не приїздить». Зокрема, на початку жовтня під час акції учасників громадського руху «Відсіч» у ході святкування Дня вчителя начальник коростишівського управління освіти намагався силою виштовхати журналістів разом із активістами із приміщення, де перебував пан Журавський.

 

ТК надіслала запит помічниці пана Журавського і очікує на коментар депутата.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6991
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Люпус
4207 дн. тому
Закривання на ключ всіх дверей то є кримінальне правопорушення з точки зору хоча б протипожежної безпеки.ЛЮДИ,НЕ РИЗИКУЙТЕ СВОЇМ ЖИТТЯМ ,ВІДВІДУЮЧИ ЗАХОДИ ЖУРАВСЬКОГО.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду