Знімальну групу 5-го каналу не пустили на захід, організований Журавським (+ВІДЕО)

20 Жовтня 2012
8620
20 Жовтня 2012
14:53

Знімальну групу 5-го каналу не пустили на захід, організований Журавським (+ВІДЕО)

8620
Кореспондентка Оксана Трокоз подала заяву до міліції про перешкоджання журналістській діяльності
Знімальну групу 5-го каналу не пустили на захід, організований Журавським (+ВІДЕО)

Знімальна група 5-го каналу не змогла потрапити на концерт, організований депутатом Віталієм Журавським. Цю інформацію «Детектор медіа» повідомила кореспондентка 5-го каналу Оксана Трокоз.

 

За ї словами, у середу, 17 жовтня, в Коростишеві на Житомирщині проходив концерт народного артиста України Олега Гаврилюка. Знімальна група вирішила відвідати захід, аби скористатися нагодою поставити запитання Віталію Журавському.

 

«Четверо людей на чолі з Оленою Хмельовою, начальницею місцевого відділу культури, зачиняли двері, затуляли камеру і відтягували оператора. Пояснили це так: програма закрита, артист Олег Гаврилюк не хоче, щоб його знімали. Ці слова були брехнею, бо у залі спокійно працювала камера Житомирського обласного телебачення. Воно й не дивно, на цьому каналі сюжети про Журавського подаються мало не у кожному випуску новин, лише у гарному світлі і без титрів "агітація"», - зазначила пані Трокоз у блозі на ТК.

 

За словами журналістки, також їм чинила перепони працівниця будинку культури:  «Ми не збиралися битися, тому вирішили зайти в зал з іншого боку, але нас випередила працівниця будинку культури, яка на ключ зачинила усі двері в залі, де зібрався натовп людей. Коли ми запитали, чи відповідають такі дії пожежній безпеці, вона кинулась на нас з кулаками».

 

 

За словами Оксани Трокоз, попри те, що концерт анонсувався на афішах як відкритий захід, до залу не пустили і активістів громадського руху «Відсіч».

 

Після інциденту журналістка подала заяву до міліції про перешкоджання журналістській діяльності. ТК звернулася до Коростишівського райвідділу міліції з проханням уточнити, чи зареєстровано заяву журналістки і яких заходів щодо цього було вжито. У черговій частині уточнили, що телефоном таку інформацію надати не можуть, а відповідальний за зв`язки із громадськістю працівник перебуває у відпустці. ТК подала запит до УМВС України у Житомирській області.

 

Щодо коментаря Віталія Журавського, помічник депутата відзначила, що він перебуває на Житомирщині і у зв`язку зі щільним графіком зв`язатися з депутатом раніше понеділка не вдасться.

 

За словами Оксани Трокоз, вона не вперше не змогла поспілкуватися з депутатом під час заходів: «Шукаючи зустрічі з Журавським, 5 канал кілька разів приїжджав на організовані ним свята. І все безуспішно: він або втікає, або не приїздить». Зокрема, на початку жовтня під час акції учасників «Відсічі» у ході святкування Дня вчителя начальник коростишівського управління освіти намагався силою виштовхати журналістів разом із активістами із приміщення, де перебував пан Журавський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8620
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
4206 дн. тому
Журавський - підстаркуватий млядун. Депресивний та полохливий. :) А полохливий, бо наробив багато свинства. І знає, що за це доведеться відповісти.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду