detector.media
22.10.2012 09:23
Міліція проводить перевірку обставин інциденту з 5-м каналом під час концерту, організованого Журавським

Коростишівський РВ УМВС України проводить перевірку факту перерешкоджання журналістській діяльності за заявою кореспондентки 5-го каналу Оксани Трокоз. Про це «Детектор медіа» повідомила служба зв`язків з громадськістю УМВС України в Житомирській області.

 

«До будинку культури в Коростишеві виїжджала слідчо-оперативна група райвідділу, працівники якої з’ясовували обставини події безпосередньо у приміщенні будинку культури.  Наразі перевірка за даним фактом триває», - зазначили в службу зв`язків з громадськістю.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 17 жовтня знімальна група 5-го каналу не змогла потрапити на концерт, організований депутатом Віталієм Журавським. Журналісти прийшли на захід, що анонсувався як відкритий, аби скористатися нагодою поставити запитання депутату. Однак четверо невідомих чинили їм перепони: зачиняли двері, затуляли камеру та відтягували оператора. Також працівниця будинку культури зачинила на ключ усі двері, що вели до зали і виганяла журналістів, обіцяючи їх побити.

 

Після інциденту Оксана Трокоз подала заяву до міліції про перешкоджання журналістській діяльності.  За словами кореспондентки, вона не вперше не змогла поспілкуватися з депутатом під час заходів: «Шукаючи зустрічі з Журавським, 5 канал кілька разів приїжджав на організовані ним свята. І все безуспішно: він або втікає, або не приїздить». Зокрема, на початку жовтня під час акції учасників громадського руху «Відсіч» у ході святкування Дня вчителя начальник коростишівського управління освіти намагався силою виштовхати журналістів разом із активістами із приміщення, де перебував пан Журавський.

 

ТК надіслала запит помічниці пана Журавського і очікує на коментар депутата.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY