Манжосов: ТВі є лідером за відключенням провайдерів

3 Жовтня 2012
5177
3 Жовтня 2012
16:58

Манжосов: ТВі є лідером за відключенням провайдерів

5177
Манжосов: ТВі є лідером за відключенням провайдерів

Телеканал ТВі є лідером за відключенням у провайдерів програмної послуги. Про це заявив голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Володимир Манжосов на основі результатів моніторингу, який регулятор провів з 3 по 23 вересня.

 

 

Предметом моніторингу були 821 провайдер програмної послуги, які мають ліцензію Нацради. За словами Володимира Манжосова, 97 провайдерів програмної послуги відключили ТВі. Тобто канал відключило 23,4% провайдерів, які займались його розповсюдженням.

 

«Якщо говорити у процентному співвідношенні провайдерів, які ретранслювали цей канал, і провайдерів, які його відключили, то ТВі на другому місці, а на першому місці вітчизняний канал ділових новин (назву каналу голова  Нацради не розголошує - ТК) -  24% від загальної кількості провайдерів в мережах яких він ретранслювався», - додав Володимир Манжосов. 

 

Загалом за цей період було вилучено 104 канали. З них 53 вітчизняні, решта іноземні. Серед вітчизняних каналів було замінено 13 інформаційних каналів, 9 музичних 8 просвітницьких, 8 інформаційно-розважальних, 6 каналів фільмопоказу, культурологічних - 6, спортивних - 5, дитячий - 1. Ці канали вилучались з переліку провайдерів.

 

«Найбільша кількість відключень ТВі пов'язано з тим, що цей канал був найбільш поширеним у мережах провайдерів програмної послуги. Ще раз повторюю, що відключення каналу ТВі, як й інших каналів обумовлено суто господарською діяльністю провайдерів програмної послуги та каналів, які вони ретранслюють. Ми жодним чином не впливаємо на господарську діяльність провайдерів», - наголосив голова Нацради. При цьому він повторив, що Нацрада жодних рішень чи розпоряджень щодо відключення ТВі не приймала.

 

Також пан Манжосов звернув увагу, що під час проведення моніторингу представники регулятора у деяких областях отримували скарги про те, що здійснювався тиск на самих провайдерів з вимогою поновити трансляцію ТВі: «І цей тиск доходив до погроз фізичною розправою».

 

Як додав член Нацради Микола Фартушний регулятор отримав листа від одного з найбільших провайдерів (назву компанії він не розголошує), який інформує, що відключення ТВі «зумовлене невиконанням телеканалом своїх господарських зобов'язань перед нашим підприємством та порушенням умов договору».

 

Нагадаємо, що з 20 липня телеканал ТВі відключили кабельні мережі по всій Україні. ТВі стверджує, що це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах. Нацрада заперечує свою причетність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5177
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду