Львівська облрада визнала мовний закон нечинним на Львівщині

9 Жовтня 2012
3942
9 Жовтня 2012
13:42

Львівська облрада визнала мовний закон нечинним на Львівщині

3942
Услід за Тернопільською та Івано-Франківською облрадами
Львівська облрада визнала мовний закон нечинним на Львівщині

Депутати Львівської обласної ради визнали нечинним закон «Про засади державної мовної політики» на території Львівщини. Про це повідомляє Zaxid.net.

 

Відповідне рішення депутати прийняли на сесії 9 жовтня, внісши відповідні зміни до попереднього рішення про Програму розвитку української мови, культури та історичної свідомості громадян Львівщини на 2012 рік.

 

Відповідну пропозицію внесла депутат від ВО «Свобода» Ірина Фаріон. За її словами, закон слід визнати нечинним «з огляду на його антидержавну сутність та брутальне порушення процедури ухвалення у Верховній Раді».

 

Пропозицію підтримали 64 депутати.

 

Нагадаємо, 16 серпня депутати Тернопільської облради майже одноголосно прийняли рішення визнати закон «Про засади державної мовної політики» таким, що не має на території Тернопільщини жодних правових наслідків, тобто нечинним. 22 серпня аналогічне рішення прийняли депутати Івано-франківської облради.

 

Нагадаємо, закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено 3 липня в редакції першого читання. Голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції.Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон 31 липня, а Віктор Янукович - 8 серпня.

 

Російській мові надали статусу регіональної в Одесі й Одеській області, Севастополі, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Дніпропетровській і Херсонській областях, а також у Харкові, Запоріжжі та Миколаєві, Донецьку, Луганську, Ізмаїлі, Херсоні, Ялті та Красному Лучі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3942
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду