Freedom House: в Україні проплачені коментатори маніпулюють дискусією в інтернеті

24 Вересня 2012
7750
24 Вересня 2012
11:54

Freedom House: в Україні проплачені коментатори маніпулюють дискусією в інтернеті

7750
При цьому Україна отримала найкращі оцінки зі свободи інтернету та інтернет-ЗМІ
Freedom House: в Україні проплачені коментатори маніпулюють дискусією в інтернеті

Freedom House в останньому звіті «Свобода мережі 2012. Світова оцінка інтернет та цифрових медіа» відмітив, що Україна увійшла до групи країн, де наближені до влади проплачені коментатори маніпулюють і направляють дискусії в інтернеті в потрібне русло. Про це повідомляє «Тиждень.ua».

 

Як пише видання, у звіті Freedom House визначив, наскільки активно влада тієї чи іншої країни використовує певний набір тактик для того, щоб управляти вільним потоком інформації в інтернеті. Йдеться в першу чергу про блокування та фільтрацію інформації. До таких тактик належать також прийняття законів, які забороняють певні типи контенту, маніпуляції, фізичні атаки проти блогерів та інших користувачів мережі і політично мотивоване стеження. Відповідно до результатів та рівня використання цих тактик країни було поділено на три групи: вільні, частково вільні та невільні.

 

Дослідження охопило 47 країн світу.

 

Україна разом з Грузією, Аргентиною, Італією, Угорщиною, Німеччиною та США увійшла до групи вільних країн. Найбільш вільною від цензури та втручання влади у функціонування онлайн-ЗМІ було визнано Естонію.

 

Частково вільними Freedom House визначив Казахстан, Росію, Індію, Росію, Азербайджан, а невільними - Білорусь, Узбекистан, Іран, Кубу, Китай, В'єтнам.

 

При цьому найбільше зростання рівня свободи порівняно з минулим роком було помічено в Тунісі, Грузії та Бірмі. Найбільше рівень відкритості інтернету за рік впав у Бахрейні, Пакистані, Ефіопії та Єгипті.

 

І хоча Україна отримала найкращі оцінки зі свободи інтернету та інтернет-ЗМІ серед пострадянських країн, вона одночасно (разом з Білорусією, Бахрейном, Китаєм, Кубою, Єгиптом, Росією, Сирією, Саудівською Аравією та Венесуелою) увійшла до групи країн, де наближені до уряду проплачені коментатори маніпулюють і направляють дискусії в інтернеті у потрібне русло.

 

Організація також визначила кілька країн, які наразі є особливо чутливими до погіршення ситуації в найближчі 12 місяців. До групи цих країн ввійшли: Азербайджан, Лівія, Малайзія, Пакистан, Руанда, Росія, та Шрі-Ланка. 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7750
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду