detector.media
17.09.2012 15:29
Українські фільми будуть представлені на кінофестивалях «Послання до людини» і «2in1»
Фільми з проектів «Мудаки. Арабески» та «Україно, гудбай»

Два російські кінофестивалі «Послання до людини» і «2in1» включили до своїх програм добірки українських короткометражних фільмів. Про це повідомляє кінокомпанія «Артхаус трафік».

 

Петербурзький кінофорум «Послання до людини» (Message To Man) і московський кінофестиваль «2in1» присвятили новому українському кіно окремі презентації під назвою «Українські злі». В якості спеціальних подій будуть показані добірки стрічок із проектів «Мудаки. Арабески», «Україно, гудбай», а також фільми, що формально не відносяться до цих альманахів, але близькі їм по естетиці і часу створення:«Подорожні» Ігоря Стрембіцького, «Крос» Марини Вроди, «Таксист» Романа Бондарчука і «Перешкода» Максима Буйніцкі.

 

Окремі короткометражки альманаху «Україно, гудбай» також будуть представляти Україну на осінніх кінофорумах. Стрічка «Очерет» Руслана Батицького бере участь у конкурсі фестивалю студентських фільмів «Начало» в Санкт-Петербурзі. Фільм «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького, який уже здобув «Срібного леопарда майбутнього» на МКФ у Локарно, буде боротися за нагороди в конкурсах короткого метра фестивалів «Кіношок» і «Послання до людини».

 

Як писала «Детектор медіа», на фестивалі «Кіношок» в Анапі загалом представлено вісім українських фільмів. У конкурсі повнометражних фільмів - «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Михайла Іллєнка. У конкурсі короткометражних фільмів - «Метелик» Максима Буйніцкі та «Ядерні відходи» Мирослава. У конкурсі ігрових телестрічок «ТБ - Шок» - «Донька баяніста» (продюсер Ірина Заря, режисер Катерина Науменко), «Мільйонер» (продюсери Влад Ряшин та Юрій Мінзянов, режисер Сергій Чекалов), «Свідок» (продюсери Валентин Опалєв та Наталія Білан, режисер Дмитро Томашпольський). У конкурсі повнометражних фільмів «КіноМалиШок» - «Подорож до залізних птахів» Марини Гришай. У програмі кіноальманахів Omnibus - «Україно, гудбай» Володимира Тихого та низки українських режисерів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY