Герман пропонує підняти відсотковий поріг для впровадження регіональної мови

21 Серпня 2012
3828
21 Серпня 2012
11:37

Герман пропонує підняти відсотковий поріг для впровадження регіональної мови

3828
Орієнтовано до 20%
Герман пропонує підняти відсотковий поріг для впровадження регіональної мови

Ганна Герман пропонує підняти відсотковий поріг мовної меншини для впровадження регіональної мови. Про таке радник президента - керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації президента заявила в інтерв'ю 5-му каналу.

 

«Стосовно того, що зараз в окремо взятому селі чи маленькому містечку може бути своя регіональна мова, то це те, про що я говорила, що потрібно підіймати відсоток ось цей - не 10 відсотків поріг, а хай це буде 20 відсотків. Тоді ми не будемо мати в одному селі болгарську регіональну, в іншому турецьку регіональну, десь кримськотатарську, десь гагаузьку, і так далі. Тому що ми тоді вже не дамо ради - це вже не демократія, це хаос буде», - зазначила пані Герман.

 

Також пані Герман констатує, що на прийняття і підписання «мовного» закону гостро відреагувала лише українська еліта, на відміну від більшості українського суспільства.

 

«Я не робила би з цього великої проблеми. Ми бачимо, що суспільство дуже холодно відреагувало на це - еліта відреагувала. Українська еліта дуже гостро прийняла підписання цього закону, але суспільство масово не вийшло - і це реалії. Значить, для людей інші цінності важливіші, значить, об'єднувати Україну ми будемо на інших цінностях. Можливо, це будуть нові робочі місця, можливо, це буде перспектива для дітей, соціальний захист. Можливо, ці вартості тепер для людей важливіші, тому що ми з вами маємо бути реалістами - не вийшли люди протестувати», - заявила Ганна Герман.

 

Відповідно до нового закону «Про засади державної мовної політики» поріг мовної меншини, мову якої можна оголосити регіональною, встановлюється на рівні 10%.

 

Закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено 3 липня в редакції першого читання. Голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції. Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон 31 липня, а Віктор Янукович - 8 серпня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3828
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду