У Росії заборонили фільм переможниці Роттердамського кінофестивалю

18 Серпня 2012
13221
18 Серпня 2012
15:02

У Росії заборонили фільм переможниці Роттердамського кінофестивалю

13221
У «Кліпі» Майї Мілош представники Мінкульту побачили «нецензурну лайку, сцени вживання наркотиків і алкоголю, а також матеріали порнографічного характеру»
У Росії заборонили фільм переможниці Роттердамського кінофестивалю
Переможець Роттердамського кінофестивалю 2012 фільм «Кліп» режисера Майї Мілош не отримав прокатного посвідчення Мінкультури РФ. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на Департамент кінематографії і модернізаційних програм міністерства.  
 
 
Таке рішення було прийнято черещ те, що у стрічці «демонструються сцени, що містять нецензурну лайку, сцени вживання наркотиків і алкоголю, а також матеріали порнографічного характеру». Також, як підкреслили у Депраменті, «незважаючи на те, що титри фільму містять вказівку на повноліття акторів, за сюжетом фільму, дія якого відбувається в школі, в цих сценах беруть участь підлітки, які не досягли повнолітнього віку, що суперечить нормам, встановленим Федеральним законом від 29.12. 2010 № 436-ФЗ "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку"».
 
 

Очікувалося, що в російський прокат фільм вийде 30 серпня. Але цієї п'ятниці президент і генеральний директор компанії-прокатника «Кіно без кордонів» Сем Клебанов повідомив, що фільму «відмовили в прокатному посвідченні».
 
 
Згідно з адміністративним регламентом Мінкультури Росії, у видачі прокатного посвідчення може бути відмовлено у разі наявності у фільмі «сцен, що містять публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічно виправдовують тероризм, іншу екстремістську діяльність, а також сцен, що пропагують порнографію, культ насильства і жорстокості», а також якщо «фільм містить інформацію про способи, методи розробки, виготовлення і використання, місця придбання наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів, а також сцени, що пропагують небудь переваги використання окремих наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів».
 
 
Регламентом не виключається, що прокатник може ще раз подати заявку на отримання посвідчення.
 
 
Як повідомляла «Детектор медіа», цього року стрічка Майї Мілош здобула «Золотого тигра» Роттердамського кінофестивалю. Також фільм відзначили голландські кінокритики і журналісти. Відзнятий при допомозі мобільних телефонів «Кліп» оповідає про те, чим живе сучасна молодь. Цю підліткову драму члени журі фестивалю порівняли з роботами Валерії Гай Германіки.
 
 
Головна героїня фільму «Кліп» Ясна - красива дівчинка-підліток, яка живе в глухій сербської провінції разом зі своєю недбайливої матір'ю і хворим батьком. Тяжке дитинство штовхає її на експерименти з наркотиками і сексом. Але поступово вона знаходить у собі сили примиритися з суворою дійсністю.
 
 
 
 
 
«Детектор медіа» 
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13221
Читайте також
26.08.2012 16:20
Дмитрий Волчек, «Радио Свобода»
21 074
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
4289 дн. тому
Нормальне кіно для євролантухів. :) Але у Східній Європі воно нікому не цікаве. "Все умрут, а я останусь" вже зняли в Росії. І шо?..
Г.Б.
4290 дн. тому
Нидерланды - евроеврейский центр извращений физических и моральных - вскоре уйдут под воду вследствие таяния льдов. Промысел это Божий или случайное совпадение?
Игорь
4291 дн. тому
Безусловно такой фильм не является приемлимым для показа, а особенно несовершеннолетним! А если в Нидерландах это нормально - пусть смотрят!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду