Наталія Соколенко звільняється з СТБ (ДОПОВНЕНО)

17 Серпня 2012
16969
17 Серпня 2012
14:22

Наталія Соколенко звільняється з СТБ (ДОПОВНЕНО)

16969
Через замовчування суспільно важливих тем
Наталія Соколенко звільняється з СТБ (ДОПОВНЕНО)

Наталія Соколенко залишає «Вікна-новини». Про це вона повідомила «Детектор медіа».

 

«Як сказала в нещодавному інтерв`ю газеті «День» шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова, журналісти мають знати межу компромісу, за яку вони заходити не можуть. От і я свою знаю. Я вважаю, що далі нести колективну відповідальність за те, що виходить у нас в ефір, я не можу. Мені вже не дозволяє совість. І глядачі, я б так сказала, не дозволяють, які мені шлють щодня СМС-ки зі словами "ганьба"», - розповіла кореспондентка «Вікон».

 

За словами Наталії Соколенко, у випусках новин СТБ замовчуються суспільно важливі теми: «Якщо зіставити наші випуски зі стрічкою новин, наприклад, на "Українській правді", відразу ж помітні теми, про які в ефірі «Вікон не йдеться». Це, наприклад, балотування сина Азарова, який живе в Австрії, має там нерухомість невідомого походження, балотується в Слов`янську, де злиденне населення обідране владою. Я вважаю, що це топ-тема, а ми взагалі про це не згадуємо. Ми не згадуємо, що кандидат у депутати Андрій Шевченко протягом п'яти років не мешкав в Україні, хай там  є певні колізії в законодавстві, і це важко довести. Є люди, які вважають, що не можна його реєструвати саме через те, що він був зіркою лондонського "Челсі". Але ми згадуємо переважно про Наталію Королевську. Хоча це симулякр: не існує політика Наталії Королевської. Це вигадка, це нуль помножений на нуль. А ми про це розповідаємо постійно, як і про безкінечні "покращення", абсолютно не беручи до увагу іншу сторону».

 

Як відзначила журналістка, таке рішення вона прийняла після того, як зрозуміла, що не зможе вплинути на нинішній стан справ у ньюзрумі «Вікон»: «Я робила всі можливі кроки. І я бачу, що це не приносить  жодного результату. В нас "Королевська з покращенням" замість реальної ситуації, яка відбувається у країні. Я не можу з цим змиритися, я не можу це змінити. Отже, я йду за власним бажанням».  

 

Також вона додала, що не пов`язує замовчування новин у «Вікнах» із призначенням керівника департаменту інформаційно-аналітичного мовлення телеканалу СТБ Володимира Павлюка: «Це поступовий процес, і це не сталося з приходом Павлюка. Я не знаю, які в нього стосунки з керівництвом і холдингом. Мені хочеться вірити, що він намагається відстояти чистоту процесу. Але це лише моя віра, яка не має ні доказів, ні спростувань. Я його вважаю розумним і талановитим менеджером. Що там відбувається між ним і людьми, які це рішення приймають - невідомо. Але неможливо, щоб він із власної волі ставив у ефір цю пустопорожню Королевську».

 

За словами Соколенко, заяву про звільнення вона подала сьогодні та залишить роботу на каналі орієнтовно 22-го серпня.

 

Щодо подальших планів, то, за словами кореспондентки, питання про вибір між політичною і журналістською кар`єрою вона собі навіть не ставила. «Я отримала пропозицію від партії «Демократичний Альянс» за 2 тижні до моменту остаточного подання кандидатур і до моменту, коли партія мала б зібрати гроші. Я розуміла примарність того, що ми можемо зібрати за такий невеликий термін таку суму. Але все ж таки я таку пропозицію прийняла як вияв моєї громадянської позиції. Назвати це початком політичної кар'єри дуже важко».

 

Також Наталя Соколенко додала: «Про подальші розлогі плани розповім пізніше. Я б хотіла повернутися до розбудови в Україні громадського радіо і телебачення. І звичайно, шукатиму роботу в журналістиці».

 

Наталія Соколенко була кореспонденткою «Вікон», починаючи з 2004-го року. У 2009-му отримала Національну премію «Телетріумф» як найкращий репортер.

 

Як повідомили «Детектор медіа» у прес-службі СТБ, представники каналу заяву Наталії Соколенко не коментуватимуть, оскільки це її особисте рішення. 

 

«Детектор медіа» 

Фото Яни Новосьолової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16969
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
uvolis
4265 дн. тому
Наталка, я в тебе завжди вілрив :-)
yuyu
4266 дн. тому
Молодець! Королевська та Удар ( спонсор Фірташ)-це колони влади. Зараз Удар, наприклад, голосують з Регіонами синхронно в міських радах А ще...10-й номер в партії Кличко- це перший заступник міністра соціальної політики, експерт Рейтинг-агенства"ім. Разумкова". Тому у Кличко такий РОЗДУТИЙ рейтинг. Тільки Свобода(!!!) та OO можуть перемогти Яника і владу.
Наталья!
4267 дн. тому
Наталия, огромное вам спасибо за вашу решительность и бескомпромисность!
albiback
4267 дн. тому
Позиція!
Віктор 29
4268 дн. тому
Молодець. Поважаю таких журналістів.
ДимОК
4268 дн. тому
Умно. Королевкую назвала пустопорожней, а сама - что? Талантище политического разлива? Журналистка с амбициями, иди и работай.. В депутатши она лезет...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду