detector.media
12.08.2012 16:04
Фільм Слабошпицького здобув у Локарно «Срібного леопарда»
Тріумфаторкою форуму стала «Дівчина з нізвідки» французького кінорежисера Жана-Клода Бріссо (Jean-Claude Brisseau)

Ювілейний 65-й кінофестиваль у Локарно назвав імена переможців, повідомляє сайт форуму.

 

Цього року фестиваль став успішним для України. У конкурсній програмі «Леопарди завтрішнтього дня «Срібного леопарда» здобула стрічка «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького.  

 

 

23-хвилинний фільм «Ядерні відходи» є частиною альманаху короткометражних робіт «Україно, гудбай!» компанії «Артхаус трафік», частково підтриманого Державним агентством з питань кіно, що вийде в український прокат у листопаді 2012 року. За словами Мирослава Слабошпицького, його фільм - це камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють в зоні відчуження.


 
Раніше Мирослав Слабошпицький двічі брав участь у конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю, а також отримав грант від фонду Хуберта Белса Роттердамського кінофестивалю на створення дебютного повнометражного фільму.

 

Головний приз і 90 тис. швейцарських франків у Локарно здобула стрічка «Дівчина з нізвідки» (La fille de nulle part) французького кінорежисера Жана-Клода Бріссо (Jean-Claude Brisseau). Його конкурентами у основному міжнародному конкурсі були 18 картин, 13 з яких - світові прем'єри.

 

Спеціальний приз журі міжнародної програми у стрічки Somebody Up There Likes Me американського режисера Роберта Бінгтона (Robert Byington) .

 

Найкращий актор -  Вальтер Саабель (Walter Saabel), що зіграв в австрійській картині Der Glanz des Tages («Блиск дня»).

 

За кращу режисеру і кращу жіночу роль відзначено картину «Коли настане ніч» (Wo hai you hua yao shuo) китайського режисера Ін Лянь (Ying Liang).

 

Глядачі площі Пьяцца Гранде відзначили два фільми: LORE австралійки Кейт Шортленд (Cate Shortland) і Camille redouble французького режисера Ноемі Львовскі (Noemie Lvovsky).

 

З повним переліком переможців можна ознайомитися тут.  

 

Фестиваль у Локарно розпочав свою роботу 1-го та завершив 11-го серпня.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.pardolive.ch

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY