У Києві показали фільм «Дім із башточкою»

10 Серпня 2012
24608
10 Серпня 2012
08:09

У Києві показали фільм «Дім із башточкою»

24608
Робота Єви Нейман — одна з небагатьох в українському кінематографі спроб показати драму окремої людини у Другій світовій війні
У Києві показали фільм «Дім із башточкою»

8 серпня у столичному кінотеатрі «Оскар» відбувся прем'єрний показ фільму українського режисера Єви Нейман «Дім із башточкою» (оригінальна назва «Дом с башенкой»), який місяць тому здобув приз Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах (Чехія). Від 16 серпня в кінотеатрах країни розпочнеться прокат картини, зокрема, у столиці «Дім із башточкою» можна буде подивитися у кінотеатрах «Київ» та «Жовтень».

 

Робота Єви Нейман - це захоплююча психологічна драма у форматі чорно-білого кіно. За сценарієм стрічки, написаним на основі однойменного автобіографічного оповідання російського письменника Фрідріха Горенштейна, 8-річний хлопчик, повертаючись з евакуації додому узимку 1944 року, через хворобу матері змушений зійти з поїзда. У невідомому місті він невдовзі втрачає матір і шукає шлях додому, зустрічаючи на своєму шляху переважно психологічно та морально виснажених війною «черствих» людей. Наскрізним образом у стрічці постає будинок із вежею на привокзальній площі невідомого міста, який назавжди врізався у пам'ять дитини як місце втрати найдорожчої людини у світі.

 

«Я понад 10 років була під враженнями від оповідання Фрідріха Горенштейна «Дім із башточкою», перечитувала його ще і ще, - розповіла «Дню» режисер Єва Нейман після прем'єри стрічки. - Особисте знайомство з Фрідріхом Наумовичем, моє внутрішнє переосмислення його творчості спонукало максимально зберегти авторський дух оповідання. Для завершального уявлення про те, якою саме повинна бути картина, довго не вистачало головного героя. А потім ми знайшли 9-річного Дмитра Кобецького, який навчається в одному з одеських інтернатів. Глибина очей цієї дитини мене просто вразила».

 

Крім Дмитра Кобецького, у фільмі також зіграли українські та російські актори Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький та Марія Полицеймако. За фатальним збігом обставин Катерини Голубєвої, яка у стрічці «Дім із башточкою» зіграла помираючу матір хлопчика, через два місяці не стало.

 

«Дім із башточкою» знятий за гроші «1+1 PRODUCTION», зокрема, за рахунок інвестицій Ігоря Коломойського. «Ми створили хороше, як на мене, кіно і хочемо, щоб якомога більше глядачів його побачили. Передусім, в Україні. - зазначив під час презентації генеральний директор групи каналів «1+1», продюсер картини Олександр Ткаченко. Наступний крок - прокат стрічки в Росії та інших містах, адже «1+1 PRODUCTION» підписав угоду з одним із французьким дистриб'юторів щодо можливості світового прокату стрічки».

 

Вадим Лубчак, «День»

Фото - «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Вадим Лубчак, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24608
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду