Комітет свободи слова хоче створити мобільну групу реагування на порушення прав журналістів у регіонах

1 Серпня 2012
7013
1 Серпня 2012
19:13

Комітет свободи слова хоче створити мобільну групу реагування на порушення прав журналістів у регіонах

7013
Комітет свободи слова хоче створити мобільну групу реагування на порушення прав журналістів у регіонах

Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації планує створити мобільну групу реагування на порушення прав журналістів у регіонах. Про це повідомив голова комітету Юрій Стець на круглому столі «Діяльність засобів масової інформації під час виборчої кампанії», який відбувся 1 серпня в приміщенні Верховної Ради.

 

«Ми домовилися з представниками політичних опозиційних сил, що зробимо мобільну групу по Україні з депутатів, представників апарату Комітету. Україну розіб'ємо на чотири частини і оперативно виїжджатимемо на місця. Це хоча б якась можливість захистити журналістів, які об'єктивно висвітлюють вибори. Участь у групах буде абсолютно добровільна. Але для більшого захисту треба цілий комплекс заходів, в першу чергу об'єднання самих журналістів і підтримка ними один одного», - сказав Юрій Стець.

 

За словами пана Стеця, Комітет за останній рік розглянув близько 20 питань перешкоджання діяльності журналістів. На його думку, за часи незалежності ще не було так багато випадків порушень прав журналістів, як зараз. Юрій Стець пригадав останні приклади - кримінальні справи стосовно LB.ua, каналу ТВі і напад охорони делегата з'їзду Партії регіонів на журналіста Мустафу Найєма. «Вперше за роки незалежності ми побачили, що журналістів не пускають на їхні робочі місця», - сказав він, коментуючи інцидент з недопущенням журналістів у парламентську ложу преси.

 

Народний депутат Андрій Шевченко звернув увагу учасників круглого столу на тривожну новину для українських журналістів у поки що не підписаному законі про засади державної мовної політики. «Там є норма в перехідних положеннях, яка зобов'язує українські телерадіокомпанії у тримісячний термін переоформити свої ліцензії на мовлення. Ми розуміємо, з якою Національною радою з питань телебачення і радіомовлення ми зараз маємо місце. Вона недоукомплектована, повністю контролюється президентом і кількома олігархами, наближеними до нього. Я не бачу в Україні жодної людини, яка б могла гарантувати, що телерадіоорганізації зможуть у тримісячний термін переоформити свої ліцензії на мовлення», - вважає пан Шевченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7013
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду