УАВПП створює Комітет з розгляду скарг на класифікатор і його вдосконалення

16 Липня 2012
6344
16 Липня 2012
11:45

УАВПП створює Комітет з розгляду скарг на класифікатор і його вдосконалення

6344
Найперше завдання комітету – розгляд заяви видавців про невдоволення класифікацією ділових ЗМІ
УАВПП створює Комітет з розгляду скарг на класифікатор і його вдосконалення

Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) створює спеціальний орган - Комітет з розгляду скарг на Єдиний класифікатор друкованих видань і його вдосконалення. Таке рішення ухвалила рада директорів УАВПП у зв'язку з публічною заявою трьох видавничих компаній - ВД «Картель», ВД «Галицькі контракти» і «Бліц-інформ» - про їхнє невдоволення роботою класифікатора і, відповідно, відмову від участі в маркетингових дослідженнях компанії «TNS Україна», яка класифікує видання в рейтингах преси за цим класифікатором.

 

Попередній строк створення комітету з розгляду скарг - до 25 липня (можливі корективи, пов'язані із сезоном відпусток).

 

Підготовка персонального складу комітету доручена дирекції УАВПП у взаємодії з Комітетом з контролю за дослідженнями і Робочою групою ради директорів УАВПП з роботи з рекламними агенціями і PR. Затверджувати склад нового комітету буде рада директорів УАВПП.

 

«Оскільки класифікатор побудовано на принципі саморегулювання галузі, то й орган з розгляду скарг на роботу класифікатора теж повинен бути галузевим. А оскільки класифікатор використовують і видавці, і дослідники, і дистрибутори, і рекламодавці, то комітет з розгляду скарг також повинен складатися з представників усіх цих категорій користувачів», - зазначив гендиректор УАВПП Олексій Погорєлов.

 

Найближчим і найпершим завданням комітет зі скарг буде розгляд публічної заяви видавців ділових ЗМІ, а також вирішення по суті питання, що було піднято в їхній заяві.

 

Нагадаємо, ділові тижневики «Бизнес», «Деловая столица», «Власть денег» і «Контракты» заявили про відмову від співпраці з компанією «TNS Україна» і від участі в її маркетингових дослідженнях «MMI Україна» і PMI Regions, через те що журнали «Корреспондент», «Фокус» і «Комментарии» були переведені до групи ділових видань, що призводить, на думку авторів заяви, до маніпуляцій з рейтингами ділових ЗМІ.

 

УАВПП закликала видавців відкликати заяви про відмову від співпраці з «TNS Україна», що розподіляє видання за тематичними категоріями відповідно до даних класифікатора друкованих ЗМІ, який надає УАВПП.

 

Компанія «TNS Україна» запропонувала відмовитися від виокремлення ділових видань у рейтингах преси, якщо до наступної хвилі дослідження MMI видавничі доми ні дійдуть згоди щодо класифікації. Відповідно, ділові видання залишаться представленими в рейтингах, але в загальному переліку.

 

Рекламісти, опитані УАВПП, висловили думку про те, що відмова друкованих видань від участі в дослідженнях аудиторії преси «TNS Україна» вплине на розподіл рекламних бюджетів не на користь видань та ускладнить планування рекламодавців.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6344
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду