УАВПП закликає видавців відкликати заяву про відмову від співпраці з «TNS Україна»

27 Червня 2012
7976
27 Червня 2012
16:51

УАВПП закликає видавців відкликати заяву про відмову від співпраці з «TNS Україна»

7976
«TNS Україна» розподіляє видання за тематичними категоріями відповідно до даних класифікатора друкованих ЗМІ, який надає УАВПП
УАВПП закликає видавців відкликати заяву про відмову від співпраці з «TNS Україна»

Українська асоціація видавців періодичної преси засудила намагання частини видавців поставити під сумнів прийняту ринком процедуру класифікації друкованих видань, оскільки це наносить репутаційну шкоду процедурі саморегулювання ринку преси та компанії «TNS Україна», яка її використовує, і шкодить галузі в цілому. УАВПП закликає окремі видавничі компанії переглянути свої позиції та відкликати свої заяви про відмову від співпраці з компанією «TNS Україна».

 

Так УАВПП відреагувала на заяву ділових тижневиків «Бизнес», «Деловая столица», «Власть денег» і «Контракты» про відмову від співпраці з компанією «TNS Україна» і від участі в її маркетингових дослідженнях «MMI Україна» і PMI Regions, через те що журнали «Корреспондент», «Фокус» і «Комментарии» були переведені до групи ділових видань, що призводить, на думку авторів заяви, до маніпуляцій з рейтингами ділових ЗМІ.

 

УАВПП вважає неприпустимими звинувачення в маніпулюванні даними, порушенні принципів чесної конкуренції, обмані читачів і рекламодавців. Віднесення дослідницькими компаніями та, зокрема, «TNS Україна», видань до тих чи інших тематичних категорій виконується відповідно до даних класифікатора друкованих ЗМІ, який ринку надає УАВПП.

 

«Внесення змін до класифікатора відбувається в суворій відповідності до встановленої процедури, а актуальність даних підтверджується кожним видавничим домом окремо. Таким чином, жодна видавнича компанія не впливає на систему класифікації, а користується даними, затвердженими усіма гравцями ринку відповідно до встановленої процедури», - заявляє УАВПП.

 

Інструментарій, запропонований компанією «TNS Україна» на підставі використання класифікатора, дозволяє аналізувати аудиторії видань за низкою параметрів включно до психографіки, що дає можливість чітко обирати найбільш ефективний носій для вирішення завдань рекламної кампанії, вважають в асоціації.

 

Класифікатор друкованих ЗМІ був запроваджений рішенням ради директорів УАВПП від 27 травня 2009 року. Він є інструментом саморегулювання галузі друкованих ЗМІ, нагадує асоціація. Усі параметри класифікації видання (в тому числі його тематична спрямованість) вносяться до класифікатора на підставі письмової заяви видавця на спеціальному бланку, який має бути належним чином підписаний та скріплений печаткою видавця. Будь-який інший спосіб був визнаний УАВПП дискримінаційним та неприйнятним, оскільки ніхто крім видавця не може нав'язувати виданню ключові параметри.

 

Сьогодні класифікатор друкованих ЗМІ, окрім безпосередньо видавничих компаній, використовують не лише «TNS Україна», а й «Комунікаційний альянс», ДП «Преса» та рекламні агенції. Зокрема, ДП «Преса» взяла класифікатор за основу та на його підставі адаптує власну класифікацію ЗМІ за тематичною спрямованістю, повідомила заступник директора ДП «Преса» Наталія Похольченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7976
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
+1
4327 дн. тому
Совершенно согласна с предыдущим комментатором: Корр и Фокус просто не деловые издания. Их нельзя ставить в один ряд с Бизнесом, ВД, ДС, Контрактами. Ведь по поводу журнала "Деньги", тоже принадлежащего УМХ, никто почему-то не спорит.
lyambda zond
4328 дн. тому
давайте посмотрим классификатор: Деловые: издания, направленные на деловую аудиторию содержащие более 50% материалов на экономическую тематику, или же иные материалы, подача которых осуществляется через призму вышеупомянутой тематики. сопли, которые пишет фокус - это "более 50% материалов на экономическую тематику"? если у корра наберется хотя бы 4-5 текстов на номер, отдаленно напоминающих экономику - это хорошо. убедитесь сами http://korrespondent.net/magazine - из 15 полноценных текстов какое-то отношение к экономике имеют 5. идем дальше - http://focus.ua/magazine/ - из 20 текстов только 4 связаны с экономикой. http://gazeta.comments.ua/ с их "родовыми болезнями" и "рейтингами экстрасенсов" больше похожа на Факты с цветными страницами, чем на пристойную газету. да, ребята, это все читают. ну так и сидите себе в прекрасной рубрике Общего содержания - (Политика. Экономика. Общество) – издания, содержание которых целиком построено на освещении новостей, событий, явлений во всех сферах общественной жизни (политика, культура, экономика, бизнес, спорт, здоровье, наука, технологии, стиль жизни, быт, досуг, развлечения и т.д.) Как правило, адресованы самому широкому кругу читателей.
инсайдер
4328 дн. тому
УАВПП - совершенно независимая и неподкупная организация, лоббирующая интересы рынка. типа того?! или еще один отдел в УМХ? помнится, у г-на Погорелова была совершенно другая позиция относительно классификации деловых СМИ, когда он был главредом "Компаньона"г (который уже давно покинул рейтинг ТНС) - инициировал написание жесткого определения деловых СМИ, привлекал к борьбе комитет прессы в Рекламной коалиции и г-на Лазебника как арбитра, деловые СМИ тогда намеревались обратитьтся к альтернативному исследователю GFK. И все было именно потому, что Корреспондент хотел войти в нишу деловых СМИ - но тогда он был у ДЖеда, а не у Ложкина. теперь же и Корр, и УАИПП под крылом у Ложкина. всем станет понятно, что и ТНС работает на один издательский дом. о какой независимости и объективности может идти речь?!
А что, логично :)
4328 дн. тому
Берем газетку "Порадниця" (или у кого там сейчас миллионные тиражи в селах), сооружаем "письмову заяву видавця", мол, мы считаем себя деловым изданием и вы так считайте... И вуаля. Порадниця - лидер в сегменте деловых. Опережая Фокус и Корр :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду