detector.media
16.07.2012 11:45
УАВПП створює Комітет з розгляду скарг на класифікатор і його вдосконалення
Найперше завдання комітету – розгляд заяви видавців про невдоволення класифікацією ділових ЗМІ

Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) створює спеціальний орган - Комітет з розгляду скарг на Єдиний класифікатор друкованих видань і його вдосконалення. Таке рішення ухвалила рада директорів УАВПП у зв'язку з публічною заявою трьох видавничих компаній - ВД «Картель», ВД «Галицькі контракти» і «Бліц-інформ» - про їхнє невдоволення роботою класифікатора і, відповідно, відмову від участі в маркетингових дослідженнях компанії «TNS Україна», яка класифікує видання в рейтингах преси за цим класифікатором.

 

Попередній строк створення комітету з розгляду скарг - до 25 липня (можливі корективи, пов'язані із сезоном відпусток).

 

Підготовка персонального складу комітету доручена дирекції УАВПП у взаємодії з Комітетом з контролю за дослідженнями і Робочою групою ради директорів УАВПП з роботи з рекламними агенціями і PR. Затверджувати склад нового комітету буде рада директорів УАВПП.

 

«Оскільки класифікатор побудовано на принципі саморегулювання галузі, то й орган з розгляду скарг на роботу класифікатора теж повинен бути галузевим. А оскільки класифікатор використовують і видавці, і дослідники, і дистрибутори, і рекламодавці, то комітет з розгляду скарг також повинен складатися з представників усіх цих категорій користувачів», - зазначив гендиректор УАВПП Олексій Погорєлов.

 

Найближчим і найпершим завданням комітет зі скарг буде розгляд публічної заяви видавців ділових ЗМІ, а також вирішення по суті питання, що було піднято в їхній заяві.

 

Нагадаємо, ділові тижневики «Бизнес», «Деловая столица», «Власть денег» і «Контракты» заявили про відмову від співпраці з компанією «TNS Україна» і від участі в її маркетингових дослідженнях «MMI Україна» і PMI Regions, через те що журнали «Корреспондент», «Фокус» і «Комментарии» були переведені до групи ділових видань, що призводить, на думку авторів заяви, до маніпуляцій з рейтингами ділових ЗМІ.

 

УАВПП закликала видавців відкликати заяви про відмову від співпраці з «TNS Україна», що розподіляє видання за тематичними категоріями відповідно до даних класифікатора друкованих ЗМІ, який надає УАВПП.

 

Компанія «TNS Україна» запропонувала відмовитися від виокремлення ділових видань у рейтингах преси, якщо до наступної хвилі дослідження MMI видавничі доми ні дійдуть згоди щодо класифікації. Відповідно, ділові видання залишаться представленими в рейтингах, але в загальному переліку.

 

Рекламісти, опитані УАВПП, висловили думку про те, що відмова друкованих видань від участі в дослідженнях аудиторії преси «TNS Україна» вплине на розподіл рекламних бюджетів не на користь видань та ускладнить планування рекламодавців.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY