5 канал помилково повідомив про вихід Івана Драча і Богдана Ступки з Громадської гуманітарної ради

5 Липня 2012
6139
5 Липня 2012
13:21

5 канал помилково повідомив про вихід Івана Драча і Богдана Ступки з Громадської гуманітарної ради

6139
Через це Герман запідозрила 5 канал у спекуляції чи недбалості
5 канал помилково повідомив про вихід Івана Драча і Богдана Ступки з Громадської гуманітарної ради

Радник президента Ганна Герман запідозрила 5 канал у «свідомій спекуляції з метою нагнітання ситуації навколо мовного питання» або в професійній недбалості. Про це йдеться в її коментарі на інформацію 5-го каналу про вихід зі складу Громадської гуманітарної ради при президентові України Івана Драча та Богдана Ступки.

 

Пані Герман наголошує, що ця інформація, поширена каналом 4 липня, не відповідає дійсності. «Підкреслюю - Громадська гуманітарна рада працює в повному складі і подала Президентові пропозиції, які, на думку членів Гуманітарної ради, дадуть можливість врегулювати ситуацію», - наголосила пані Герман і додала, що сподівається на відповідь керівництва каналу.

 

Шеф-редактор новин 5-го каналу Володимир Мжельський відкидає звинувачення у спекуляції та пояснює помилку отриманням перекрученої інформації від інформагенцій: «Сказане в ефірі було зумовлене перекрученням інформації іншими агентствами. Вчора частина агенцій писала, що Іван Драч та Богдан Ступка збираються йти, а інші давали це як доконаний факт. У нас в ефірі прозвучало, що вони залишили Громадську гуманітарну раду. Ведучий Святослав Цеголко це озвучив, посилаючись на інформацію редакторів».

 

Спростування цієї інформації 5 канал поставив в ефір сьогодні зранку в тому ж форматі з посиланням на Ганну Герман, повідомив Володимир Мжельський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6139
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Читач
4319 дн. тому
Ну нехай журналісти відкрутяться)) Хотіли ж зробити чергову сенсацію, то й поквапилися. І це ж у нас далеко не вперше((
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду