detector.media
05.07.2012 13:21
5 канал помилково повідомив про вихід Івана Драча і Богдана Ступки з Громадської гуманітарної ради
Через це Герман запідозрила 5 канал у спекуляції чи недбалості

Радник президента Ганна Герман запідозрила 5 канал у «свідомій спекуляції з метою нагнітання ситуації навколо мовного питання» або в професійній недбалості. Про це йдеться в її коментарі на інформацію 5-го каналу про вихід зі складу Громадської гуманітарної ради при президентові України Івана Драча та Богдана Ступки.

 

Пані Герман наголошує, що ця інформація, поширена каналом 4 липня, не відповідає дійсності. «Підкреслюю - Громадська гуманітарна рада працює в повному складі і подала Президентові пропозиції, які, на думку членів Гуманітарної ради, дадуть можливість врегулювати ситуацію», - наголосила пані Герман і додала, що сподівається на відповідь керівництва каналу.

 

Шеф-редактор новин 5-го каналу Володимир Мжельський відкидає звинувачення у спекуляції та пояснює помилку отриманням перекрученої інформації від інформагенцій: «Сказане в ефірі було зумовлене перекрученням інформації іншими агентствами. Вчора частина агенцій писала, що Іван Драч та Богдан Ступка збираються йти, а інші давали це як доконаний факт. У нас в ефірі прозвучало, що вони залишили Громадську гуманітарну раду. Ведучий Святослав Цеголко це озвучив, посилаючись на інформацію редакторів».

 

Спростування цієї інформації 5 канал поставив в ефір сьогодні зранку в тому ж форматі з посиланням на Ганну Герман, повідомив Володимир Мжельський.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY