Новий канал припиняє трансляцію українсько-російської «Фабрики зірок»

20 Червня 2012
8670
20 Червня 2012
15:48

Новий канал припиняє трансляцію українсько-російської «Фабрики зірок»

8670
Причина – у недотриманні програмної політики російським «Первым каналом»
Новий канал припиняє трансляцію українсько-російської «Фабрики зірок»

Новий канал припиняє трансляцію шоу «Фабрика зірок. Україна - Росія». Про це йдеться на сайті Нового каналу.

 

Причина, за якою шоу більше не буде транслюватися Новим каналом, - переноси в показі проекту російським «Первым каналом».

 

«Хто сильніше - українські чи російські "екс-фабриканти"? Новий канал змушений залишити це питання відкритим, тому що припиняє трансляцію шоу "Фабрика зірок. Україна - Росія"», - йдеться у повідомленні.

 

За домовленостями, Новий канал може транслювати «Фабрику» тільки після показу на «Первом канале». «Декілька тижнів тому російські колеги попередили про перенос трансляції другого випуску шоу, який був запланований на 8 червня. А днями "Первый" заявив про перенесення наступного - третього випуску, ефір якого був запланований на 22 червня. Програмна політика Нового каналу не дозволяє переносити випуски проектів на невизначені строки - рветься цілісне сприйняття шоу. Подібні переноси в ефірі - прояв неповаги до глядача. Такі дії припустимі тільки у форс-мажорних обставинах, а значить в одиничних випадках. Повторний перенос Новий канал вважає неможливим», - коментує канал.

 

Нагадаємо, 10 червня замість другого випуску шоу Новий канал транслював спецпроект «Фабрика. Протистояння».

 

«Фабрика зірок. Україна - Росія» - це спільний проект Нового каналу та «Первого канала» (Росія). У ньому дві команди по п'ять учасників, які представляють українську та російську «Фабрики», змагаються у двобої. Змагання стилізовані за принципом боксерського поєдинку. Переможців визначає журі (без глядацького голосування). У журі виступають Юрій Нікітін, Віктор Дробиш, Лоліта та інші.

 

Прем'єра українсько-російської «Фабрики зірок» на Новому каналі 3 червня провалилася: взяла рейтинг 1,02%, частку 3,65% за комерційною аудиторією каналу (люди віком 14-49 років, вибірка «50 тис.+»)*.

 

* Дані дослідження телевізійної аудиторії, яке реалізують GfK Ukraine і «Комунікаційний альянс» (моніторинг), надані Індустріальним телевізійним комітетом (ІТК). Правовласником ліцензії на софт є ІТК. Дані розраховані для населення віком 14-49, вибірка «50 тис.+». У матеріалі використані дані overnight. «Фабрика зірок» виходила у слоті 20:00-21:51. Дані представлені за показниками рейтингу та частки. Детальніше про використані змінні дивіться в глосарії GfK чи ІТК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8670
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ура!
4327 дн. тому
Нарешті знайшли привіт закрити цю відверту халтуру!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду