Після шоку громадянки Н. у Києві закрили виставку сучасного мистецтва

9 Червня 2012
7262
9 Червня 2012
15:13

Після шоку громадянки Н. у Києві закрили виставку сучасного мистецтва

7262
Голова НЕК здивований
Після шоку громадянки Н. у Києві закрили виставку сучасного мистецтва
У Києві достроково закрили виставку «Апокаліпсис і Відродження в Шоколадному домі», повідомляє «Коммерсантъ-Украина».
 

Таке рішення прийняла адміністрація філії Київського національного музею російського мистецтва. Організаторам виставки пояснили, що арт-об'єкти містять елементи порнографії і про закриття експозиції клопотала Національна комісія з питань суспільної моралі, зазначає «Коммерсантъ-Украина». За інформацією видання, директор музею Тетяна Скирда заявила, що виставка закрита до 15 червня за розпорядженням Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК), оскільки представлені арт-об'єкти містять елементи порнографії. 
 
 
На сайті НЕК щодо виставки розміщено скаргу громадянки Н., яку шокувало «і відкриття виставки, і зміст експозиції, і приміщення Дитячої картинної галереї, обране для її розташування». Нагадаємо, висновки Експертної комісії носять рекомендаційний характер. 
 
 
Голова НЕК Василь Костицький здивований закриттям виставки: «Я не чув, що вона була закрита. До нас дійсно зверталася громадянка з числа відвідувачок. Вона сказала, що на виставці показують порнографію. З цього приводу ми направили відповідне звернення Олександру Попову». 

 
Один із кураторів виставки, Костянтин Дорошенко припускає, що причини можуть бути й інші. Організаторам виставки керівництво музею не пред'явило документів, на підставі яких виставка закрита. «Нам було сказано на словах, що це розпорядження НЕК. Але ж комісія не має права щось забороняти, вона може лише рекомендувати!», - сказав Дорошенко. На його думку, на рішенні щодо закриття позначилася реакція самих працівників музею - «безграмотних і далеких від сучасної культури»
 
 
Кервіництво Mironova Gallery заявляє, що передчасно закривши виставку, керівництво музею порушило договірні відносини. Яких саме збитків це ззавдало галереї, буде оприлюднено пізніше.
 
 
«Апокаліпсис і Відродження в Шоколадному будинку» - арт-проект бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012, що проходить в «Мистецькому арсеналі». Організатором виставки виступила Mironova Gallery. Експозиція об'єднала роботи 43 учасників з Росії та Україні, зокрема Андрія Кузькіна, Арсена Савадова, Жанни Кадирової, Ольги Громової, Любко Дереша. «Картини та інсталяції виставки іронічно відображають політичні події, в тому числі і російські. Одне з центральних місць займає експозиція «Біле кільце» Олексія Кнедляковского і Люсин Джанян - це макет московської Болотяній площі з маленькими фігурками протестувальників, які тримають в руках гасла «Росіяни проти Путіна». В інсталяції Андрія Кузькіна «Явища природи» головну роль грає оголений чоловік, що імітує дерево, якого закопують в землю вниз головою», - відзначає видання
 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7262
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду