detector.media
09.06.2012 15:13
Після шоку громадянки Н. у Києві закрили виставку сучасного мистецтва
Голова НЕК здивований
У Києві достроково закрили виставку «Апокаліпсис і Відродження в Шоколадному домі», повідомляє «Коммерсантъ-Украина».
 

Таке рішення прийняла адміністрація філії Київського національного музею російського мистецтва. Організаторам виставки пояснили, що арт-об'єкти містять елементи порнографії і про закриття експозиції клопотала Національна комісія з питань суспільної моралі, зазначає «Коммерсантъ-Украина». За інформацією видання, директор музею Тетяна Скирда заявила, що виставка закрита до 15 червня за розпорядженням Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК), оскільки представлені арт-об'єкти містять елементи порнографії. 
 
 
На сайті НЕК щодо виставки розміщено скаргу громадянки Н., яку шокувало «і відкриття виставки, і зміст експозиції, і приміщення Дитячої картинної галереї, обране для її розташування». Нагадаємо, висновки Експертної комісії носять рекомендаційний характер. 
 
 
Голова НЕК Василь Костицький здивований закриттям виставки: «Я не чув, що вона була закрита. До нас дійсно зверталася громадянка з числа відвідувачок. Вона сказала, що на виставці показують порнографію. З цього приводу ми направили відповідне звернення Олександру Попову». 

 
Один із кураторів виставки, Костянтин Дорошенко припускає, що причини можуть бути й інші. Організаторам виставки керівництво музею не пред'явило документів, на підставі яких виставка закрита. «Нам було сказано на словах, що це розпорядження НЕК. Але ж комісія не має права щось забороняти, вона може лише рекомендувати!», - сказав Дорошенко. На його думку, на рішенні щодо закриття позначилася реакція самих працівників музею - «безграмотних і далеких від сучасної культури»
 
 
Кервіництво Mironova Gallery заявляє, що передчасно закривши виставку, керівництво музею порушило договірні відносини. Яких саме збитків це ззавдало галереї, буде оприлюднено пізніше.
 
 
«Апокаліпсис і Відродження в Шоколадному будинку» - арт-проект бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012, що проходить в «Мистецькому арсеналі». Організатором виставки виступила Mironova Gallery. Експозиція об'єднала роботи 43 учасників з Росії та Україні, зокрема Андрія Кузькіна, Арсена Савадова, Жанни Кадирової, Ольги Громової, Любко Дереша. «Картини та інсталяції виставки іронічно відображають політичні події, в тому числі і російські. Одне з центральних місць займає експозиція «Біле кільце» Олексія Кнедляковского і Люсин Джанян - це макет московської Болотяній площі з маленькими фігурками протестувальників, які тримають в руках гасла «Росіяни проти Путіна». В інсталяції Андрія Кузькіна «Явища природи» головну роль грає оголений чоловік, що імітує дерево, якого закопують в землю вниз головою», - відзначає видання
 
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY