НЕК була проти порнографічного відеосюжету, а не виставки сучасного мистецтва в цілому

15 Червня 2012
6624
15 Червня 2012
13:08

НЕК була проти порнографічного відеосюжету, а не виставки сучасного мистецтва в цілому

6624
Виставку вже демонтують
НЕК була проти порнографічного відеосюжету, а не виставки сучасного мистецтва в цілому

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі у коментарі «Детектор медіа» заявила, що повідомлення про те, що нібито НЕК закрила виставку сучасного мистецтва «Апокаліпсис та Відродження», є неправдивими.

 

«Причиною реагування на зміст зазначеної виставки стало звернення до Національної комісії громадянки С., яка, переймаючись іміджем України напередодні Євро-2012, поділилася своїми враженнями щодо зазначеної виставки», - повідомила прес-служба НЕК.

 

Після відвідання виставки, головний спеціаліст відділу експертних досліджень НЕК зробив висновок, що «у Дитячий картинній галереї (окрім експонатів, щодо яких Національна комісія не висловила зауважень), демонструється 8-серійний анімаційний фільм «Акт», який містить еротичні зображення та вульгарно-натуралістичні, антиетичні сцени статевого акту, що, відповідно до ст. 1 Закону України "Про захист суспільної моралі", належить до продукції порнографічного характеру, виробництво та обіг якої в Україні заборонено. У листі також зазначено, що окремі відеосюжети, які транслювалися на екрані ТV-приймача, належать до продукції еротичного характеру, яка може розповсюджуватися лише у спеціально відведених для цього місцях, недоступних дітям».

 

Після цього Національна експертна комісія звернулася до Київської міськдержадміністрації та до МВС із повідомленням про результати попереднього аналізу та виявлення продукції з ознаками порушення норм чинного законодавства та просила розглянути звернення громадянки С.

 

«Національній комісії невідомо, яке рішення прийнято керівництвом КМДА та МВС. Рішення щодо демонтажу виставки є для Національної комісії несподіваним і незрозумілим. Інформаційні повідомлення щодо закриття виставки на виконання постанови Національної комісії не відповідають дійсності, оскільки такої постанови не було. Зауваження НЕК стосувалися тільки згаданого відеосюжету, який демонструвався під час виставки без жодних обмежень щодо доступу дітей та з порушенням законодавства», - зазначили в прес-службі.

 

14 червня в Києві розпочався достроковий демонтаж арт-проекту «Апокаліпсис та Відродження в Шоколадному домі», який був організований Mironova Gallery. Про це повідомила піар-директор галереї Віра Черниш. «Закриття арт-проекту відбулося у зв'язку зі знищенням окремих творів і виставки в цілому адміністрацією "Шоколадного дому"... Попередньо планувалося, що проект буде працювати два з половиною місяці - з 15 травня до 27 липня. В результаті виставка була відкрита для відвідування всього 15 днів», - йдеться у повідомленні. Загалом виставку встигли відвідати близько двох тисяч людей.

 

 


 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6624
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду