«2+2» запустив цикл сюжетів до Дня вшанування пам’яті жертв війни

7 Червня 2012
6446
7 Червня 2012
12:59

«2+2» запустив цикл сюжетів до Дня вшанування пам’яті жертв війни

6446
Про ставку Гітлера, бункер Сталіна, реактивну «Катюшу»
«2+2» запустив цикл сюжетів до Дня вшанування пам’яті жертв війни

Канал «2+2» запустив цикл сюжетів до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни (22 червня), які виходять у межах «Новин 2+2». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

У середу, 6 червня, вийшов перший сюжет тематичного циклу до дня початку війни Німеччини з Радянським Союзом - про ставку Гітлера «Вервольф» біля Вінниці.

 

Авторський сюжет журналіста «2+2» Ольги Максимової засновано на даних спільного дослідження українського та бельгійського воєнних істориків Мартіна Богарта і Андрія Швачка. «Вчені спростовують міфи про таємні бункери, заповнені коштовностями, про суцільні підземні ходи і приховану вибухівку, здатну знищити половину Вінниці. Український та бельгійський дослідники створили унікальну план-схему всієї території гітлерівської ставки, на якій детально зобразили розташовані там об'єкти: казино, будинок Гітлера, готель, будинок преси та ін. План-схему створено на основі даних з німецьких військових архівів та аерозйомки місцевості», - йдеться у повідомленні.

 

У наступних сюжетах Ольга Максимова розповість про реактивну установку часів війни «Катюшу», зокрема глядачі зможуть побачити єдиний в Україні діючий зразок, що зберігся завдяки зусиллям запорізьких реконструкторів. Також знімальна група «2+2» відвідає таємничий об'єкт «Скеля» - підземний командний пункт у місті Коростень Житомирської області, відомий як «бункер Сталіна».

 

Цикл сюжетів до Дня пам'яті жертв війни виходитиме щосереди о 21:00.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6446
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду