detector.media
07.06.2012 12:59
«2+2» запустив цикл сюжетів до Дня вшанування пам’яті жертв війни
Про ставку Гітлера, бункер Сталіна, реактивну «Катюшу»

Канал «2+2» запустив цикл сюжетів до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни (22 червня), які виходять у межах «Новин 2+2». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

У середу, 6 червня, вийшов перший сюжет тематичного циклу до дня початку війни Німеччини з Радянським Союзом - про ставку Гітлера «Вервольф» біля Вінниці.

 

Авторський сюжет журналіста «2+2» Ольги Максимової засновано на даних спільного дослідження українського та бельгійського воєнних істориків Мартіна Богарта і Андрія Швачка. «Вчені спростовують міфи про таємні бункери, заповнені коштовностями, про суцільні підземні ходи і приховану вибухівку, здатну знищити половину Вінниці. Український та бельгійський дослідники створили унікальну план-схему всієї території гітлерівської ставки, на якій детально зобразили розташовані там об'єкти: казино, будинок Гітлера, готель, будинок преси та ін. План-схему створено на основі даних з німецьких військових архівів та аерозйомки місцевості», - йдеться у повідомленні.

 

У наступних сюжетах Ольга Максимова розповість про реактивну установку часів війни «Катюшу», зокрема глядачі зможуть побачити єдиний в Україні діючий зразок, що зберігся завдяки зусиллям запорізьких реконструкторів. Також знімальна група «2+2» відвідає таємничий об'єкт «Скеля» - підземний командний пункт у місті Коростень Житомирської області, відомий як «бункер Сталіна».

 

Цикл сюжетів до Дня пам'яті жертв війни виходитиме щосереди о 21:00.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY