Європейських журналістів, які їдуть на Євро-2012, попереджають про цензуру в Україні

6 Червня 2012
5594
6 Червня 2012
11:52

Європейських журналістів, які їдуть на Євро-2012, попереджають про цензуру в Україні

5594
Європейських журналістів, які їдуть на Євро-2012, попереджають про цензуру в Україні

Європейських журналістів, які їдуть висвітлювати Євро-2012 в Україну, попереджають про ситуацію зі свободою слова в Україні і закликають підтримати українських колег. Листівку із таким зверненням оприлюднила Європейська федерація журналістів.

 

Листівка висвітлює випадки нерозкритих вбивств і зникнень журналістів у країні, а також прикладів, коли представників ЗМІ переслідували через професійну роботу.


Листівка містить інформацію щодо справи журналіста «Української правди» Георгія Гонгадзе, який був викрадений у вересні 2000 року.



«Справа Гонгадзе має вирішальне значення для боротьби з безкарністю в Україні. Розгляд справи в таємниці є насмішкою влади, яка заявила про рішучій намір знайти тих, хто замовив його вбивство, та боротися з безкарністю», - коментує Арне Кеніг, президент організації.

 

Міжнародна федерація журналістів, до якої входить ЄФЖ, також підтримала цю кампанію, яка розглядає Євро-2012 як можливість посилити тиск на українську владу.

 

«Я закликаю всіх журналістів, які висвітлюють УЄФА Євро-2012 задуматися про своїх колег в Україні, які піддавалися протягом багатьох років загрозам, фізичному насильству і цензурі», - говорить Джим Бумела, президент Міжнародної федерації журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5594
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду