Місія з питань свободи слова відзначила діалог влади та ЗМІ в Україні

30 Травня 2012
2887
30 Травня 2012
16:39

Місія з питань свободи слова відзначила діалог влади та ЗМІ в Україні

2887
Результати роботи місія ще оприлюднила. Українська влада запевняє, що врахує всі зауваження
Місія з питань свободи слова відзначила діалог влади та ЗМІ в Україні

Міжнародна місія з питань свободи слова відзначила відкритий діалог влади та засобів масової інформації на засіданнях міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів у межах програми «Відкрита розмова». Про це повідомила прес-секретар президента України Дарія Чепак.

 

За словами Дарії Чепак, учасники місії надіслали листа Віктору Януковичу, у якому висловили підтримку створенню міжвідомчої робочої групи. «Ми висловлюємо задоволення побаченою нами роботою міжвідомчої робочої групи, на засіданні якої ми побували 3 квітня. З побаченого нами було видно, що всі запрошені вітали можливість участі у відкритому діалозі. Сподіваємося, що буде вироблено такий алгоритм роботи, який дозволить ефективно розглядати усі звернення до цієї групи. Ми плануємо у наступні місяці оприлюднити результати роботи нашої місії у доповіді», - йдеться у листі місії.

 

«Ми обов'язково враховуватимемо всі зауваження та побажання міжнародних експертів, щоб робота у сфері забезпечення прав журналістів була ефективною та прозорою», - підкреслила прес-секретар президента.

 

Нагадаємо, на початку квітня 2012 року представники таких організацій, як «Всесвітня асоціація газет та газетних видавців» (WAN-IFRA), Article 19, Freedom House, Фонд «Відкрите суспільство» та Українська асоціація видавців періодичної преси зустрічалися з представниками влади, ЗМІ та громадських організацій для обговорення питань свободи преси в Україні. Зокрема, 3 квітня делегати місії відвідали засідання міжвідомчої робочої групи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2887
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду