Нацрада знову оголошує конкурс на місця в МХ-5

29 Травня 2012
8106
29 Травня 2012
19:35

Нацрада знову оголошує конкурс на місця в МХ-5

8106
За рішенням суду попереднє оголошення цього ж конкурсу скасоване
Нацрада знову оголошує конкурс на місця в МХ-5

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила повторно оголосити конкурс на вільні місця в мультиплексі МХ-5 (регіональне та місцеве мовлення). Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 29 травня. Оголошення буде опубліковано в газеті «Голос України» найближчим часом.

 

На конкурс виставлять 169 вільних місць у МХ-5 у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській і Чернігівській областях та Автономній Республіці Крим, які залишилися після проведеного в серпні 2011 року основного цифрового конкурсу.

 

Ці 169 місць у МХ-5 Нацрада вже виставляла на конкурс, який оголосила 2 лютого. Але підбити його підсумки регулятор не зміг через рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, винесеного за позовом Новгород-Сіверської регіональної державної ТРК.

 

Суд скасував рішення Нацради, якими було оголошено і затверджено конкурсні умови, а також зобов'язав регуляторний орган повторно розглянути питання щодо оголошення конкурсу, пояснив «Детектор медіа» начальник управління правового забезпечення Національної ради Олег Шосталь.

 

Постанова Окружного адміністративного суду міста Києва вступила в силу 22 травня, уточнив «Детектор медіа» голова Нацради Володимир Манжосов. Відтак, регулятор виконав її, оголосивши повторний конкурс.

 

Внески компаній, які подалися на конкурс, оголошений 2 лютого, Нацрада обіцяє врахувати в разі їх участі у повторному конкурсі.

 

Нагадаємо, підбиття підсумків повторного цифрового конкурсу спершу планувалося 24-25 квітня. Однак Нацрада тоді скасувала заплановані засідання, оскільки не змогла зібрати кворум. На засідання не з'явилися Микола Фартушний, Ірина Опілат і Євген Баранов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8106
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
4340 дн. тому
Лучше бы НацЗРада проконтролировала Зеонбуд на выполнение обещаний. T2 строили для того, чтобы в сети было 10 бесплатных HD каналов. А 32 простых SD канала можно было запустить и в 4-ёх DVB-T мультиплексах!!! Вместо HD, Зеон запустит платный пакет, а конкурс на HD-места - простая афера, такая же, как и эта сеть.... Субтитры вшитые, EPG не работает... Это не национальное цифровое ТВ!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду